Sunday, July 31, 2011

Ramadhan here we come!



p/s: Selamat menyambut bulan Ramadhan yg penuh dgn keberkatan dan kemuliaan, diharap semua dapat menjalankan ibadah puasa dgn penuh keimanan. Akhir kata, selamat beramal! :)

Top 5 reason to say "I Love You.", Reason 5.

Reason 5: When you have no fear about loving fully.

The last but not least of our reasons as it is, indeed, the most important one. The very REASON why you would NOT say "I Love You". "I Love You" put you in the greatest space of vulnerability. Each time you allow yourself to declare "I Love You" to another, you say: I am giving of myself.

Unless you know that you can give without counting because you receive from a limitless source, it is very frightening to let yourself be emptied.

BUT ON THE BRIGHT SIDE, first and foremost, make sure that you don't fear love so that you can soulfully and unconditionally say "I Love You".

I will love you, for the rest of my life.



p/s: I Love You. Enjoy the video. :))

Top 5 reason to say "I Love You.", Reason 4.

Reason 4: When what you do says "I Love You" even without words.

No words will ever been able to come close to the actions that embody their meanings. Especially when it comes to love. Love is such a complex but yet simple blessing at the same time that only deeds can illustrate it in the greatest way.

There are an infinite way to show your love. Each time you share your love through actions, you say "I Love You" much louder than the words themselves. Yet the mind somehow remains attached to words.

BUT ON THE BRIGHT SIDE, you sure know how to illustrate an "I Love You" so that you can give it to another dimension.

I still love you and my hobbies.


p/s: I Love You.

Top 5 reason to say "I Love You.", Reason 3.

Reason 3: When you care enough that your beloved knows it.

Your beloved is the cherished one who is the ultimate "recipient". Caring for another is one thing. Caring for another to know that you love her or him is something special.

It takes you out of your comfort zone. It demands your heart to be exposed. As it can be a leap of faith to you, realize that it can also represent a great deal for your companion.

BUT ON THE BRIGHT SIDE, a relationship has little chance to blossom unless the subject of love, in its deepest sense has been brought forth especially when you feel ready to say "I Love You".
 Careful, luv.


p/s: I Love You.

Top 5 reason to say "I Love You.", Reason 2.

Reason 2: When you know what love means to you.

Words are so powerful that when you share them, they become an imprint of your life into the heart of another. Be careful with words as their echo change the giver and the receiver forever.

Make sure that whenever you share an "I Love You", you fully understand what it means to you so that you can always clarify its meaning in the most accurate way.

BUT ON THE BRIGHT SIDE, even the concept in itself remains unfathomable.

 I like love you.


p/s: I Love You.

Top 5 reason to say "I Love You.", Reason 1.

Reason 1: When you feel it within your soul.

Love is such an existential subject that saying "I Love You" must come from the same place love emanates. A place where existence and presence melt as one within the body. The soul which knows love as home is the most authentic space from which an "I Love You" can be offered.

When it is given from the soul, love presents the greatest sense of freedom and the purest sense of kindness. Put your beloved in your heart and envision yourself saying "I Love You".

BUT ON THE BRIGHT SIDE, if he or she belongs there, then "I Love You" also does.

I see you in my heart.


p/s: I Love You.

3 reasons to be a teacher, Reason 3.

Geng, entry blog kali ni dipost adalah sebagai satu review ala-ala "Kalaulah gua tidak menjadi seorg jurutera pada hari ini, tentu gua akan menjadi seorg ..........". Selain drpd seorg arkitek, businessman, pemain bola sepak, pelumba kereta dan bermacam-macam lagi, kalau gua tidak menjadi seorg jurutera, gua mungkin menjadi seorg GURU.

Kenapa gua memilih utk menjadi seorg guru? Kerana dgn menjadi seorg guru bermakna kita membantu dan membimbing anak2 murid utk mencari minat serta mereka yg tersendiri serta memupuk mereka utk mencapai tahap potensi mereka yg sebenar.

BUT ON THE BRIGHT SIDE, secara tidak langsung, anda telah mencipta masa hadapan! Tak bagus ke geng? Bagus beb!

Bangga beb kalau dapat membentuk masa hadapan anak bangsa!


p/s: Walaupun kebenarannya gua bukanlah seorg guru, tapi gua mungkin tetap akan mencari pasangan di kalangan guru, utk berkongsi pengalaman hidup! :P

3 reasons to be a teacher, Reason 2.

Geng, entry blog kali ni dipost adalah sebagai satu review ala-ala "Kalaulah gua tidak menjadi seorg jurutera pada hari ini, tentu gua akan menjadi seorg ..........". Selain drpd seorg arkitek, businessman, pemain bola sepak, pelumba kereta dan bermacam-macam lagi, kalau gua tidak menjadi seorg jurutera, gua mungkin menjadi seorg GURU.

Kenapa gua memilih utk menjadi seorg guru? Kerana dgn menjadi seorg guru, kehidupan dan cara kerja anda setiap hari mungkin akan berubah2. Hari ni mungkin anda perlu menjadi seorg pendidik dan pembimbing, esok lusa anda mungkin pula perlu menjadi seperti seorg psychologist, paramedic, tech support, pelakon, ahli meditasi, pengurus, jurulatih, pembantu peribadi, mahupun pekerja sosial.

BUT ON THE BRIGHT SIDE, semua ini hanyalah semata2 demi memastikan didikan yg diberikan terhadap anak2 murid adalah sempurna dan membentuk masa hadapan mereka. Jadi geng, dah tentu2nya hidup anda tidak akan pernah bosan sekiranya menjadi seorg guru, kan? Hahah.

Melatih budak2 mengenai Pendidikan Jasmani? Memang gua suka!


p/s: Kadang2, kita perlu keluar drpd 'zon keselesaan diri' supaya tidak bosan dgn kehidupan yg hampir sama setiap hari. MUAK!

3 reasons to be a teacher, Reason 1.

Geng, entry blog kali ni dipost adalah sebagai satu review ala-ala "Kalaulah gua tidak menjadi seorg jurutera pada hari ini, tentu gua akan menjadi seorg ..........". Selain drpd seorg arkitek, businessman, pemain bola sepak, pelumba kereta dan bermacam-macam lagi, kalau gua tidak menjadi seorg jurutera, gua mungkin menjadi seorg GURU.

Kenapa gua memilih utk menjadi seorg guru? Kerana selepas 30 tahun golongan guru bekerja dalam profession mereka, mereka masih selesa pergi ke kerja setiap hari. Bagi mereka, dan juga org lain, setiap hari seorg guru itu bekerja adalah mencabar, merangsang, dan menjanjikan berbagai ganjaran.

BUT ON THE BRIGHT SIDE, berapa ramai je org yg mungkin akan berkata sebegitu terhadap profession yg mereka telah pilih selepas 30 tahun? Tak ramai, kan? Hahah.

Aaaaaa! Hidup gua penuh cabaran!


p/s: Pilihla carier yg menjanjikan berbagai2 cabaran. Barulah hidup penuh bermakna. :)

Friday, July 22, 2011

Roller-coaster, emotionally.

Geng, emosi yg sangat tidak stabil selalunya diberi jolokan 'emosi roller-coaster', sebab roller-coaster tu sendiri bergerak pada kelajuan dan kedudukan yg berubah2. Kejap laju, kejap perlahan, kejap kat atas, tiba2 kat bawah plak.

Tapi geng gua ade definisi sebenar mengenai 'emosi roller-coaster' ni. Untuk pengetahuan lanjut sila layan video clip di bawah ni dulu. :)

Haha enjoy!



Haha macamane geng? Sekejap je kan emosi budak ni berubah? Mule2 cuak gile muke budak ni gua tgk. Lepas tu bleh die bantai nangis. Sikit lagi mau terkencing dalam seluar. Fuhh nasib baik. Kalau tak sampai ke tua budak ni tak dapat awek. Tak macho punye pasal. HAHAHA.

Main roller-coaster ni bukan kali pertama utk budak ni. Tapi perasaan takut pada awal2 stage tu mesti akan ada. Lepas2 tu dah okay laa. Siap nak ajak ayah die naik lagi skali beb, dan berkali2 lagi lepas tu gua pun tak tau. Hahah.

BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua sendiri tak penah tgk sebegitu cepat emosi seseorg boleh berubah. Good job gua ucapkan kepada si ayah yg berjaya test power tahap keberanian anak die. Sweet memory macamni mmg dorg anak-beranak ni boleh ingat sampai bile2 beb. Yeah!

Mungkin lepas ni gua pun patut try main roller-coaster, nak jugak test power keberanian dan emosi gua neh. Tak penah try geng, tak penah ade peluang. Masa kecik takde org nak bawakkan, dah besar ni busy segala macam hal. :)

Mesti BEST!!


Okaylah geng gua nak OUT dulu, hujung minggu datang lagi, kepada yg sibuk semasa hari2 bekerja tu, rehatla puas2 okay? Gua pun nak membongkang je esok kalau larat. HAHAHA.

Enjoy your weekend!

p/s: A good "WHOOOOOO!" solves problem sometimes. :)

Thursday, July 21, 2011

Asia Tour 2011 round-up.

Geng, dgn berakhirnya game Malaysia XI vs Chelsea tadi, maka berakhirlah siri jelajah Asia Tour 2011 oleh pasukan2 Liga Perdana Inggeris iaitu Arsenal, Liverpool dan Chelsea, menjelajah Asia dan Malaysia. Err. Men'jelajah' ke men'jajah' entah. Gua pun tak tau. Tapi Arsenal dan Liverpool mungkin kire menjajah kot. Chelsea? TAK!

Jadi geng jom tgk gua round-up sikit game2 Arsenal, Liverpool dan Chelsea menentang Malaysia XI pada 13, 16 dan 21 Julai. Kita tgk siapa yg boleh kitai Malaysia, siapa yg fight2 dgn Malaysia, dan siapa yg mengharapkan hanya sebijik own goal kontroversi untuk hampir2 kitai Malaysia. :HAHAHA.

Enjoy!

Malaysia XI [0-4] Arsenal
Scoresheet:
0-1 Ramsey (pen) 5′
0-2 Walcott 37
0-3 Vela 58
0-4 Rosicky 90

KITAI ke TAK KITAI? = KITAI!!

Alex Song (Arsenal) vs Asraruddin (Malaysia XI)


Carlos Vela (Arsenal) vs Khairul Fahmi (Malaysia XI)


Malaysia XI [3-6] Liverpool
Scoresheet:
0-1 Adam 26′
1-1 Safiq 42
1-2 Ngog 58
1-3 Ngog 69
1-4 Maxi 74
2-4 Safee 79
3-4 Safee 81
3-5 Maxi (90+1)
3-6 Kuyt (90+3)

KITAI ke TAK KITAI? = FIGHT2!!

Charlie Adam (Liverpool) vs Safiq Rahim (Malaysia XI)


Safee Sali (Malaysia XI) vs Liverpool


Malaysia XI [0-1] Chelsea
Scoresheet:
0-1 Tarmizi (o.g) 80′

KITAI ke TAK KITAI? = TAK KITAI!!

Fernando Torres (Chelsea) vs Daudsu (Malaysia XI)


BUT ON THE BRIGHT SIDE, Tahniah kepada semua pemain2 Malaysia, skuad pilihan Malaysia yg sekurang2nya berjaya memberikan tentangan sengit kepada setiap pihak lawan yg datang memberi cabaran terhadap bola sepak negara, walaupun mereka ternyata jauh lebih hebat drpd kita.

Dan semoga berjaya juga gua ucapkan untuk perlawanan seterusnya yg melibatkan skuad bola sepak negara menentang pasukan Singapura sebagai perlawanan Pra Piala Dunia 2014, back to back, pada 23 dan 28 Julai ini.

Diharapkan semoga skuad bola sepak negara mampu menghadiahkan kemenangan bermakna menentang musuh tradisi negara kita sejak dari dahulu lagi, InsyaAllah.

Akhirkata drpd gua, majulah bola sepak untuk negara. Syabas dan trimas semua! OUT dulu geng, jumpa lagi di lain post!

p/s: Goal line technology, wajar ke tak wajar? Selamat berfikir dgn maju jaya. :))

Wednesday, July 20, 2011

English.

Geng! Sedar tak sedar, bulan ni post gua dalam blog ni sume title dalam bahasa Inggeris lah. Hahaha. Title jelah pun. Isi2 dalam tak semua berbahasa org putih pun. Heheh. :P

Hm hm ape kata bulan ni blog gua jadi blog org putih. Ada class. Ada gaya. Hahah. Boleh jadi commercial tak agak2? Dgn total hit yg dah 7k lebih, bukan nak cakap besar, tapi rase2nye dah commercial kot.

"HAHAHAHAHA."

Nerdy! Booo~


BUT ON THE BRIGHT SIDE, apehal gua jadi nerdy plak bulan nih? Sebab busy terlebih ke ini bulan? Hahah busy, busy jugak kan. Org lain pun busy gek. Takdelah berubah sampai jadi pelik. Heee.

Aaaah buat ape gua pening2 fikir. Janji org layan je blog nih. Hahah okay geng, gua nak OUT! Jumpa lagi di lain post!

p/s: Selamat malam! XD

Tuesday, July 19, 2011

Lucky.

Geng, nak je gua kasi ini blog emosi sikit malam ni. Haih. Tahukah geng2 sume bahawa sesetengah org pada usia yg sama mcm gua ni, dah dapat macam2, achieve mcam2, dan dah dapat segala benda yg sgt diidam2kan oleh remaja2 lain yg sebaya?

Kereta, smartphone, DSLR camera, at least salah satu drpd ni. Senangnye hidup. Sume dah dapat. Ade yg lebih menyedihkan, umur macam gua, atau lebih lagi, langsung tak ada ape2. Kalau happy dan boleh hidup tanpa sume ni takpe jugak, xde hal pun. Hm hm.

Gua? Gua sebenarnye kat tengah2. Nak kata tak dapat langsung tu xdela kan. Gua cuma dapat kereta je masa gua blaja dulu. Alah, 'kancil' je pun. Ape nak kecoh. :P

Sedih? Takdelah, happy tgk org lain happy. :P


BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua bersyukur dgn ape je yg gua ade. Jeles memang jeles beb dgn mereka2 yg mewah ni. Tapi sekurang2nya gua beli ape yg gua nak dgn usaha gua sndiri, duit gua sndiri. Bukan dgn kemewahan drpd ibubapa.

Nak harapkan ibubapa gua bagi sume2 ni jgn harapla. Gua dan adik-beradik tidak dibesarkan dgn cara mcmtu. Sume membesar style 'Rambo'. Lelaki semua katakan. Hahahah.

Okaylah geng, gua nak OUT dulu. Sangat lemau lah ini malam!

p/s: Post ni je pun berapa jam gua taip tak habis2. HAHAHA.

Monday, July 18, 2011

7 reasons why women cheat, Reason 7.

Reason 7: To give him a taste of his own medicine.

"My last boyfriend was a total player before we got together. I thought I could change him but I was wrong. I always heard rumors that he was seeing other girls while we were dating, but he always denied it. One night, I got a call from a girl he had been secretly dating, and she detailed their three-month-long relationship to me and told me about another girl she had discovered he was seeing as well. I was so mad that I went out with my friends that night, dressed to kill, and spent time with the most attractive guy; I felt like it was the least he deserved! I loved seeing the look on his face when I told him about what I did and that I knew about the other girls. And then I dumped him!" - Ashante, 25

BUT ON THE BRIGHT SIDE, what goes around comes around. This is similar to "one gets a taste of his own medicine", but it has nothing to do with "teaching". Giving a person a taste of his own medicine means doing to that person what he has been doing to other peopleAm i right?

p/s: Getting a taste of your own medicine is the same thing, except it means having it done to you instead of doing it to somebody else.

.....still puzzled.....

7 reasons why women cheat, Reason 6.

Reason 6: To find that missing piece.

"I’m from Florida, so I adore going to the beach and boating, but my former boyfriend, Chris, a total city boy, hated it. We always argued about where we’d take trips, and he always won. About eight months into our relationship, I took a trip to Key West with my friends and we chartered a boat for the day. The captain of the boat was this totally hot, complete ‘beach guy for life’ type, and I spent the whole day flirting with him. We met him out that night and spent time alone together. I never told Chris about it after I got home and I never felt guilty; I think part of me felt like that’s what Chris got for being so stubborn! Chris and I didn’t make it, and after we broke up, I made sure any future boyfriends loved the beach!" - Lizzie, 32

BUT ON THE BRIGHT SIDE, perhaps what's missing is only dormant for a while. Perhaps when something is removed from our life it is so we can focus on another area. Remember this: Never get too excited with the high, highs in your life or too devastated with the low, lows. Instead, aim for someplace in between - a balance of the two.

p/s: You never find yourself until you face the truth.

WTH? I wanna find my missing piece!!

7 reasons why women cheat, Reason 5.

Reason 5: To make a break from a bad relationship.

"When I was younger, I dated a guy named Ethan who was really critical of me. He constantly made little snide comments about my weight, how stupid I was and how clumsy I was. For whatever odd reason, I was into him, despite the fact that all of my friends and family hated him. One weekend when he was away, I met Will at a party and we completely hit it off. He was the complete opposite of Ethan — kind, sweet and generous, yet completely cool and fun, too. We hung out all weekend and it was like a light bulb went off in my head: This is how mature, relationship-worthy guys act. I kissed Will the night before he left and broke up with Ethan soon after. Will and I dated for three years and now we’re married." - Allison, 30

BUT ON THE BRIGHT SIDE, remember that there is always a possibility that people will change or some good fortune will make things turn around but you have waited 12 long years and nothing changed. It is high time that you become pragmatic and took control of your life.

p/s: Please stand up for yourself.

Take a break, have a breather.

7 reasons why women cheat, Reason 4.

Reason 4: To avoid being left out in the cold.


"I began dating Eric shortly after I had been dumped by Dave, my boyfriend of two years. I was devastated and Eric was definitely a rebound thing. After Eric and I had dated for five months, Dave came back and wanted to give things another shot. I still really missed him, so I began seeing him, but never ended things with Eric. I think I sort of kept Eric around for insurance purposes, just in case things didn’t end up well with Dave. Dave and I didn’t make it on round two, and after Eric discovered through mutual friends that I had been seeing him again, he ended things with me. I definitely learned my lesson about dating two guys at the same time, not to mention trying to rekindle a relationship that’s just plain over." - Jen, 28

BUT ON THE BRIGHT SIDE, this is called tough love, left out in the cold, but yet, not being abandoned. Though no one can go back and make a brand new start, anyone can start now and make a brand new ending.

p/s: Feel like you're left out in the cold?

Scared? Don't be. :)

7 reasons why women cheat, Reason 3.

Reason 3: Absence doesn't make the heart grow fonder.

"My boyfriend Greg and I decided to do the long-distance thing after I was accepted to a graduate program 200 miles from where we lived. The first few months were fine, but I soon found myself becoming extremely attracted to my lab partner, Henry. What began as innocent flirting eventually wound up with us getting physical. After the program was over, I returned home to Greg. Being with him was really difficult, but I didn’t break up with him initially because I was still attracted to him, too. I visited Henry a few times and realized that he was really more of a fling, probably done out of boredom, and that Greg was the one for me. I eventually stopped communicating with Henry. I never told Greg about what happened, which occasionally makes me feel guilty, but I chalk my cheating up to being young and silly. He and I are still together, four years after my program ended." - Tamara, 33

BUT ON THE BRIGHT SIDE, I think that no contact is just a cowardly way of dumping someone. If you like someone, you want to be with them. If you love them, you have to be with them.

p/s: The lack of something increases the desire for it.

Always toward absent lovers love's tide stronger flows.

7 reasons why women cheat, Reason 2.

Reason 2: To delay a break-up.

"Right before I was going to break up with my ex, Sean, he found out that he had to put his beloved dog to sleep. He was so broken up about it that I didn’t have the heart to end things, so I waited a month or so until he was in better shape. When things seemed to be better and I was ready, he lost his job, so I felt like I was back to square one! By that time I had met someone else that I really wanted to start seeing, so I went ahead and did it. I eventually ended things, never telling Sean about my extracurricular dating. I think I rationalized that I was trying to spare his feelings." - Stacy, 30

BUT ON THE BRIGHT SIDE, has the love of your life called an end to your relationship? I bet you'd love to know how to.....

p/s: Are You Ready To Stop Your Breakup and Win Your Partner Back?

Have you done everything
but the 'right' thing in your efforts is to WIN
your partner back?

7 reasons why women cheat, Reason 1.

Reason 1: There's no passion.

"I had been with John for about three years — he was a really nice guy, and I enjoyed being with him, but there wasn’t a ton of passion. Most everyone we knew had gotten engaged, and though John would have proposed in a second, whenever he brought it up, I’d change the subject. I took a trip to Australia for work and while I was gone, I got together with a coworker to whom I’d always been insanely attracted. I had a fantastic trip, probably because for the first time in a long time I experienced that excitement I’d been missing. I broke up with John soon after I returned home and began dating the guy from the trip. Even though I’m not super-proud of my actions, things ended up for the best: after dating for a few years, the guy from the trip and I got married and we’re incredibly happy together." Giselle, 30

BUT ON THE BRIGHT SIDE, trust me, that is fine. But if your "lack of romance and passion" is beginning to turn to "boredom" and you feel that everyday with him is just a bore - then rethink your marriage.

p/s: Only get married if you want to get married.

No more getting it, I'm not feeling it.

Monday, July 11, 2011

Reflux.

Geng, masuk kali ni dah berapa kali dah gua merana disebabkan reflux. Okay meh gua explain sikit ape itu 'reflux'. Reflux terjadi apabila makanan yg dimakan yg sepatutnya diterima perut utk dihadam tidak dapat diterima sepenuhnya sebaliknya berkecenderungan untuk diluahkan semula. Dalam istilah lain, MUNTAH.

Reflux memang sgt sinonim dgn muntah. Selalunya berlaku apabila individu itu makan terlalu laju dan gelojoh, seperti naga. Tabiat makan gua yg gelojoh dan tak diterima mak mentua ini juga sering membuatkan gua loya tekak selepas makan dan terasa nak muntah.

Malam ni gua menghadapi serangan reflux lagi disebabkan oleh promosi McD yg menawarkan gua free cheeseburger apabila gua membeli sebiji cheeseburger. Tuuu dia 2 bijik burger sekali hidang, mane tak termuntah. HAHAHA. Nafsu makan mcm naga.

Mula2 gua lemas dgn kentang. Aaahh layan je fries ni dulu.


Gua proceed pula dgn burger. Tak cukup satu, dua gua balun.


Agaknya inilah die rupa burger dalam perut gua skang ni.


Hasilnya, di keheningan malam, terdampar gua berseorg,


BUT ON THE BRIGHT SIDE, takdelah esok gua rase macam nak redeem kupon2 McD tu lagi. Hahaha. Insaf jap. Tak tertahan gua malam ni. Loya anak tekak. Erkk, gua gerak dulu, tak tahan nak pegi muntah. Haha muntah sampai lembik.

Haaaa, tulaaa. Sang Kancil penah cakap, "Jaaangan monyet." Tapi monyet ni degil pulak kan. Selera makan macam naga. Tak bleh belah. HAHAHA.

Skang ni macamane geng, TOLONG GUA! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~!!

p/s: Lain kali makan berpada2, jgn ikut nafsu!

Sunday, July 10, 2011

One-woman man.

Pernah dengar cerita lagenda tentang Casanova? Seorang lelaki yg cukup menawan, pandai bermain kata2 dan mampu membuat seribu perempuan jatuh cinta, itulah lagenda tentang Casanova sehingga setiap lelaki masa sekarang yg gemar berpoya2 dgn ramai wanita digelar 'kasanova'.

Namun, bagi setiap 'kasanova', setiasa ada seorang sahaja wanita di fikirannya sebelum tidur. Memang pada dasarnya dilihat lelaki gemar 'mengayat' walaupun dah ada. Tapi prcayalah geng, terutamanya bloggers wanita di luar sana, takde ape2 pun kalau teman lelaki anda mcm tak layan anda tapi anda dapat tau die sedang comment2 dgn perempuan lain di Facebook, mahupun YM.

Memang TAK ADA APA2, kerana sebelum kitorg lelaki2 ni tidur, hanya seorg sahaja wanita yg menjadi ingatan. Tak mungkin akan jadi dua atau lebih, hanya seorg yg mampu membuatkan lelaki tersenyum sebelum tidur. :)

Kalau andalah yg membuatkan kitorg tersenyum sebelum tidur, maka tak perlulah risau kerana sememangnya anda yg bertakhta di hati kitorg. Tapi sebaliknya jika bukan anda, pasrah jelah. ^^

"TRUST ME. NOTHING EVIL IN US."

Casanova, womanizer, playboy: SAME thing, but nothing EVIL.


BUT ON THE BRIGHT SIDE, bukan semua lelaki bersifat seperti 'kasanova' pun. Adanya lelaki2 'kasanova' di luar sana mungkin kerana terlalu banyak kali kecewa, ataupun mungkin apabila lelaki itu terlalu mahukan seseorg perempuan tetapi tiada yg mahukannya balik, in return.

Jadi geng, bloggers wanita semua, tak boleh la nak salahkan kitorg je yg bersikap main2 dan suka berpoya2 sebegini, cube geng2 fikir adakah korg juga pernah main2 dgn lelaki2 ikhlas macam kami ni? HEHEHE. :))

After all, kebanyakan dari kami adalah ONE-WOMAN MAN. Jadi tak perlulah nak risau terlebih sehingga mahu mengongkong pasangan masing2. Rite ladies?

Okay gua nak OUT dulu, nak pergi keluar memburu. Hahaha, jumpa lagi di lain post! "Hello there, ladies!"

p/s: Gua juga seorg one-woman man. :P

Saturday, July 9, 2011

Another signing. YNWA.

Geng2 kipas-susah-mati Liverpool FC sekalian, tahukah geng2 sume bahawa Liverpool telah berjaya melengkapkan perpindahan Charlie Adam drpd Blackpool, selepas pemain tengah drpd Scotland itu lulus ujian kesihatan.

Pemain berusia 25 tahun itu menyertai Liverpool berikutan bekas kelabnya Blackpool yg tersingkir drpd Liga Perdana Inggeris dan beliau juga ingin memenangi kejuaraan bersama Liverpool di Anfield.

"I am absolutely delighted to be here."
- Charlie Adam

Charlie Adam, Liverpool.


BUT ON THE BRIGHT SIDE, Liverpool bakal menakut2kan pihak lawan dgn barisan pemain2 tengah yg cukup mantap seperti Steven Gerrard, Raul Meireles, Lucas Leiva, Alberto Aquilani, Jordan Henderson, dan Charlie Adam! Gempak geng, gempak!

Liverpool juga sudah hampir pasti mengikat penjaga gol kelahiran Brazil, Alexander Doni drpd AS Roma sebagai back-up kepada Pepe Reina. Seterusnya, Stuart Downing, dan Jose Enrique turut dikaitkan dgn perpindahan ke Liverpool dalam jangkamasa terdekat.

Jadi geng, buat Man Utd, Man City, dan Chelsea, jaga2! Hahah. Arsenal gua tak sebut kerana pada gua Arsenal sudah tidak berdaya saing. Clichy, Nasri, Fabregas out, siapa yg Arsene Wenger nak gantikan? HAHAHA.

Okay geng gua gerak dulu, jumpa lagi di lain post! Liverpool, Liverpool, Liverpool!

p/s: .....and you'll never walk alone.....

Friday, July 8, 2011

Busy man.

Geng. Malang betul bile dah dekat2 5.45pm, time nak balik, boss gua bagi keje dan nak petang tu jugak. Haih boss, tau lah lue selalu balik lambat dan lue tak kisah pun balik lambat. Tapi kenape dah dekat nak balik sgt, barula nak bagi gua keje itu ini, urgent, nak cepat bagai. Masa gua free, rilek2, takde pun keje datang cari gua. Dem lah boss.

Tapi takpe boss. Gua layankan aje. Lagi pun hari ni Jumaat kan, esok pun cuti weekend, n gua plak tak balik kampung pun minggu ni. Nasib baik boss, nasib baik. Hahah. Pergh tu dia gua balik dekat pukul 7 hari ni. Dah maghrib barula nak sampai rumah. Hish.

"MENGELUH JE TAU."

Buat keje, buat keje. Huh.


Aiyaya workstation hanged plak, org nak cepat ni!


Okay dah nak siap.


Siap pun. Balik! Eh, dah pkul 7?


BUT ON THE BRIGHT SIDE, bleh la gua enjoy je weekend nih tak payah nak fikirkan keje yg belum setel ke ape ke. Nice one, really. Hahah. Jadi geng, ape plan geng2 sume untuk weekend kali ni? Gua dah ada plan gua. Hahah.

Esok ade sukan sikit. Gua main golf putting. Simple je. Boleh menang ke tak gua tak peduli. Hm, Ahad plak, gua tido je kot. Cover balik hari2 yg gua tak cukup tido tuh. Hahah. Can't wait!

Gua gerak dulu geng, Jumpa lagi di lain post. Enjoy your weekend!

p/s: Buat kerja tu ikhlas la, jangan merungut. HAHAHA. :DD

Thursday, July 7, 2011

Never shout never.

I met a man of four feet tall.
This man was quite ambitious.
In a world that is so vicious to us all.
I said, "Hi," as he replied.
He said, "Listen to these words,
that I have lived by my whole life."

"You're only as tall as your heart will let you be,
and you're only as small as the world will make you seem.
When the going gets rough and you feel like you may fall,
just look ON THE BRIGHT SIDE - you're roughly six feet tall."

I met a man of seven feet tall.
He towered like a giant.
In a world that was defiant of his height,

I said, "Hi," as he replied.
He said, "Listen to these words,
that I have dreaded my whole life."

"You're only as tall as your heart will let you be,
and you're only as small as the world will make you seem.
When the going gets rough and you feel like you may fall,
just look ON THE BRIGHT SIDE - you're roughly six feet tall."

I am a man if five feet five tall,
just looking for some answers.
In a world that answers none of them all,
I'll say, "Hi," but not reply,
to the letters that you write,
because I found some peace of mind.

Cause I'm only as tall as my heart will let me be,
and I'm only as small as the world will make me seem.
When the going gets rough and I feel like I may fall,
just look ON THE BRIGHT SIDE - I'm roughly six feet tall.

............RAARRRRRRR~!!!!!

Wednesday, July 6, 2011

Golf putting.

Helo geng. Hari ni gua nak share kat geng2 sume satu bende yg mungkin agak biasa2 saje tapi pada gua, agak TEMPTING. Entah dari celah mana, tiba2, tanpa disangka2, gua plak yg jadi peserta acara golf putting nih. Ade brader kat tempat keje gua ajak gua masuk lah. Gua dgn sportingnya bersetuju.

Tapi takdela setuju terus macamtu je. Gua cakap gua nak gi tgk briefing untuk golf putting nih dulu, pastu baru gua decide. Tibe kat briefing, boss besar kasi gua try putting kat dalam meeting room daaah. Aiyaya berbekalkan golf putter kepunyaan boss gua, serta sokongan dari beliau, gua pun try, jugak dgn sportingnya. Hahah.

Sekali tuu dia bola laju nak mampus. Straight memang straight tapi tak masuk lubang pun, lalu atas lubang je. Laju sangat macam main hoki. Nasib baik tak pecah dinding. Hahaha.

"SAPE KATA ORG YG BOLEH MAIN HOKI JUGA BOLEH MAIN GOLF?"

Golf putting.


BUT ON THE BRIGHT SIDE, dgn sedikit advice drpd boss besar gua, R&D Division General Manager Kilang X, dan juga beberapa ayunan putter sebagai training, akhirnya dapat juga gua mendalami rentak permainan. Thanks BOSS!

Rahsia besar game nih, jangan pukul, tapi hayun. Slow2 je suda, gerenti berjaya. Kecik punya hal lah. Orang buta pun boleh main, apetah lagi beginner macam gua. HAHAHA.

Okay, chow dulu geng! Jumpa lagi di lain post!

p/s: Owh geng, acara golf putting yg gua join ni adalah pada hari Sabtu ni! Betul punya terjun gua ni. HAHAHA!

Tuesday, July 5, 2011

7k!

Whoa! Geng! Blog gua yg sakai ni sudah mencecah 7000 hit! Hahaha geng, tak sangka. Sekarang awal bulan Julai, gua telah menceburi dunia blogging sejak bulan Disember yg lalu. Kiranya dah macam 1000 hit lah sebulan. Hebat ke tak hebat ni geng? Ape2 pun, nice one!

Nasib baik lah gua tak jual ruang iklan kat blog gua neh kan. Kalau tak entah ape jadi entah, boleh kaya agaknya gua ni. Ka-ching! Dah jadi mata duitan sudah. Hahah. Kejap je feeling yg semacam nih, jgn risaulah geng. :P

".....$$$$$$$$$$....."

7k geng, 7k! :DDD


BUT ON THE BRIGHT SIDE, lepas ni gua nak letakkan target 10k pulak. Tapi lepas tu gua nak bersara lah. Hm hm tak tau lagi, kite tgk dulu mcmana die punye pegi. Bukan ape geng, gua semakin bz lah skarang. Huhu tak dapat nak commited macam dulu dah. :(

Tetibe bertukar emosi pulak post neh. Hahah. Takde papelah geng. Relax je. Lambat lagi nak 10k hit kot. So chill2 dulu! Gua sebenarnye dari dulu lagi tak bajet pun nak aktif berblog. Tak gua sangka jadi aktif sebegini. Hahah.

Oops. Gua nak gerak dulu lah. Tersangatlah lemaunye ini malam. Jumpe lagi di lain post! Sayonara apertura!

p/s: Trimas kepada blog-walker setia gua! Keep it up!

Monday, July 4, 2011

Missed chances.

Liverpool FC! Aiyaya ape sudah jadi, dah banyak benar dah kelab kesayangan gua nih terlepas peluang membeli beberapa player yg telah di-shortlist-kan dari awal2 lagi. Sama ada tiada tindakan susulan, ataupun boss besar Liverpool FC, John W Henry agak kemut sikit bab2 beli player mahal2 ni.

Mereka2 yg telahpun di-shortlist-kan tetapi telah disambar terlebih dahulu oleh kelab2 lain di sekitar England adalah:

Phil Jones (Blackburn Rovers), ke Man Utd.


Sylvain Marveux (Rennes), ke Newcastle Utd.


Ashley Young (Aston Villa), ke Man Utd.


Connor Wickham (Ipswich Town), ke Sunderland.


Gael Clichy (Arsenal), ke Man City.


Gempak kan mereka2 yg terlepas? D*mn you Damien Comolli lambat bertindak. BUT ON THE BRIGHT SIDE, beberapa org pemain masih lagi menjadi buruan Liverpool.

Mereka2 yg masih berpeluang berhijrah ke Liverpool FC musim hadapan adalah:

Jose Enrique, Newcastle Utd.


Charlie Adam, Blackpool.


Stewart Downing, Aston Villa.


Scott Dann, Birmingham City.


Juan Mata, Valencia.


p/s: Siapakah di antara kelima2 mereka di atas ini yg bakal membuatkan Liverpool melepas lagi? Liverpool FC, lebih baik bertindak dari sekarang. YNWA!