Monday, January 31, 2011

Sambungan XPDC basah bersama.

Geng, gua dah dpt gambar2 sume drpd member gua. Post kali ni gua nak upload gmbar2 cambest sepanjang XPDC bermotor gua dan geng2 gua naek dan turun Bukit Fraser. Xdela ape sangat pun. Tapi enjoy jela okay. :))

 Tayar gua pancit. $%^%&&*!


 Degil. Nak pegi jugak. Ready nak gerak.


Breakfast, smentara tggu moto gua siap. 


Curi2 skodeng. Snap terus. Xleh belah :D.


Moto kasi rehat kejap. Sebijik lagi hilang mane tah.


Hahah. Muke x reti nak penat.


7 sahabat. 7 jahanam.


Tgh2 hujan pun nak amik gambar gak. Xnak kalah.


Sebelum balik. Hujan tetap x benti2.


Ready nak balik. Gamble je redah hujan.


Hahah. suke plak tgk gambar sblum balik kat atas neh. Bkan ape. Rase2 mcm x smpai 10 minit lepas gmbar ni ditangkap, moto gua, dgn gua2 sekali ke longkang. Jatuh beb. Licin gile. Gua bantai turun laju2. Nasib baek x ke gaung. Kalau x, inalillah. :)

Ni la sikit2 gmbar gua ngan member gua dlm XPDC neh. Nak tgk banyak lagi, checkout Facebook gua. Nak LAGI banyak lagi, lu org tgk kat laptop gua je terus. OK? Hahaha :D Penat gile XPDC nih. 7 jam maen hujan sepanjang2 jalan. BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua dan member2 gua sangat puas hati. Terasa persahabatan semakin erat. 

Okaylah geng. Gua da ngantuk, tido dulu geng. Selamat2! :))

Sunday, January 30, 2011

XPDC basah bersama.

Huhu. Gua x tau nak cite macamane. Hari2 gua sgt mencabar sejak dari semalam. Semalam gua hantar moto gua kat kdai nak tune-up sikit. Time tu elok aje hari cerah dan berseri2. Sekali petang tu jugak, time gua nak gerak ke Rawang ngan moto boleh plak hujan je pastu xnak benti2. Hahah :D

Then gua sampai Rawang setelah berkali2 berenti x sanggup menempuh hujan. Tibenye gua di Rawang. Tiub tayar gua pecah daaa. Mule2 gua ingat pancit biase je. Gua pun pam aje n terus jalan. Sekali bocor balik. Menggelabah gua cari kedai moto malam2 camtuh. Ok lepas siap moto gua. Gua pegi la makan kat2 ngan KTM Rawang. Lepas makan, nak balik, tayar gua pecah lagi. X macam menyirap pulak gua kali ni kan. Gua pusing2 Rawang cari kedai. Sume da tutup. Dah tgh malam kot. Malang nasib gua. T T

Haih...


Gua pun tarik gak moto gua. Gua tdo rumah member2 gua jek. Sebab agak dekat dgn tmpat kjadian kalau nak banding dgn rumah gua sndiri. Pagi esokye gua terus cari kedai moto. Pegi makan, tggu moto gua siap, pastu terus gua ngan member2 gua shoot ke Bukit Fraser, dengan hujan sehujan2nye. Hahaha :D

Hasilnye, inilah die. Tu kat bawah tu. 7 org, 6 moto, sorg je yg jatuh. Haha teka la sape die :))

Basah bersama. Mengigil menggeletar.


Macam2 yg terjadi sebelum perjalanan, sepanjang perjalanan dan selepas perjalanan. BUT ON THE BRIGHTSIDE, gua sama sekali x menyesal amik moto jauh semata2 utk XPDC nih. :) Cayalah geng! Harap persahabatan ni kekal selamanya. Terima kasih bro2 sume. Gua sangat enjoy n happy hari ni. Have a good rest everybody, and so long. :))

Ohh lupe. Bukan ini aje gambar yg ade. Banyak lagi. Nanti2 lah gua upload yeh. Penat x tahan beb. Macam sakit dpt. Xpe janji puas. :P

p/s: Next time bile dah xkan hujan dah, gua dan brader2 ni sume akan naek ke Bukit Fraser lagi! XD

Saturday, January 29, 2011

Aaaa hujan!

Huuuu gua nak balik Rawang balik. Jgn la hujan. Gua nak balik dgn moto japgi neh. Adeh. X sengaja la pulak tnggu sampai petang. Kalau gua tau tghari tadi gua dah gerak dah. Huhu. Dah fate gua nak basah kot kejap lagi. :D

Bile mau benti hujan neh?


Kalau camni gayenye. Duk bawah fly-over jela gua nanti. Hahah. Elok2 sejam jek jadi 3 jam nanti. Aaaa jgnla. Huuu. Macamane ek. Dari tadi gua fkir neh. Hm hm. Aaaaaah layan ajelah hujan neh. BUT ON THE BRIGHTSIDE, esok konvoi!

Heee. Jom konvoi ramai2 oih naek Bukit Fraser pagi esok. Haha x sabar plak :P See u next post!

Friday, January 28, 2011

Gua balik kejap!

Agak2 la kan, bile MRR2 nak lengang sikit? Gua nak balik Seremban kejap ni. Nak switch kete ke moto. Ahad gua ade konvoi naik Bukit Fraser. Huahuahua. :D Hm hm tapi mcm banyak je bende nak kene buat kat moto gua tu pagi esok. Hm sikit2 jela kot. Mcm x larat pulak nak service sume. Lepas konvoi ade 3 hari je utk gua gi keje ngan moto before cuti Chinese New Year. Pastu berbalik kpada kete blk la kan. X larat gua nak jg moto gua kat sini. Takut hilang. Huhuhu. :)



Haih lame rasenye x travel jauh dgn moto. Boleh harap lagi ke ntah gua nih. Haha xpe adik gua boleh je ritu xkan gua x boleh plak kan. Hahah. BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua dari pagi td x sabar nak tunggu hari konvoi. Lepas plan punye plan. Last2 gua decide nak balik jugak amik moto.

Ngan moto sendiri lgi best kan? Hahah. So kite jumpela lagi lepas gua turun Bukit Fraser nanti ek. Ecece xdela! Lambat lagi! 2 hari lagi. Hehehe. Gua gerak dulu! :DD

p/s: X sabar beb! XD

All hail King Kenny!

Hahaha Liverpool menang lagi lah malam tadi. Wuhuu pelan2 kayuh okay. Dah no 7 tuh. Sikit ja lagi. Keep on winning! Kemenangan 1-0 ke atas Fulham bakal menjadi satu titik permulaan kebangkitan semula Liverpool dalam Premier League! :D

Kenny Dalglish - Liverpool Manager


Walaupun Liverpool duk tangga ke-7 skang, BUT ON THE BRIGHT SIDE, nasib liverpool mungkin akan berubah nanti. Hopefully. You'll never walk alone! :)

p/s: Sorry gua x dpt update blog panjang2. Bz prepare presentation utk mggu dpan. Hehehe. :))

Wednesday, January 26, 2011

Bz! Bz! Bz!

Hahah gua dah mule bz. Minggu depan ade presentation among engineers. Mcm tgh sibuk duk buat slides neh. Tapi gua tetap rase nak update blog. Hahah. X banyak la kot utk malam ni. Bz owh. Penat hari ni pun x hilang lagi. Memang lena la gua tido kejap lg ni. Hehehe. :P

Aaaa letih letih. Bila mau siap kalau buat sikit je ngadap tenet. Focus lah mat! Haha gua ingat gua dari dulu susah nak istiqamah buat keje. Ade je bende gua menyimpang. Melalak la landing la ape la. Haram jadah. Err. Xbleh2, gua mesti mau kasi siap ini malam jugak. X puas hati bagitau awal2. Grr.

Tapi lame2 gua mengadap komputer gua neh mcm nak masuk terus dalam neh pun ade. Haih. Biase la rabun. Makin dekat pulak gua ngan skrin ni. Masuk jela ek. Xde pape pun. Hahaha :D

Ngeowwww!


Gua terasa minggu ni sangat lama la pulak. BUT ON THE BRIGHT SIDE, esok dah Khamis oih! Weekend semakin hampir. Hahah c'mon! :D Hm hm merapu syial gua malam neh. Okay lah gua nak sambung keje gua. Jumpe lagi di laen post! :))

p/s: Sila jangan tangguh2 kerja anda. Merbahaya. Hahaha. :DD

Tuesday, January 25, 2011

Gua marah beb!

Pada suatu malam, gua balik keje, lepas Maghrib gua kua balik. Gua nak gi kua cucuk duit. Gua pun pegi la ke mesin atm CIMB yg plg dekat, kat Tesco. Okay, on the way gua ke petak parking yg gua agak2 mcm dekat, tibe2 gua ternampak van kebal 'Securicor'. Dalam hati gua, gua tau dorg neh nak wat keje lame ni nak msukkn duit dlm mesin atm.

Dengan cepat gua masuk je parking ntah mane hala, senget, lintang pukang, n memang herot x dpt markah 100 pun. Hahah nak cepat punye pasal kan. Gua tutup enjin, gua lari pecut ke dalam Tesco. Sampai dkat mesin atm. Pergh sekali kene beratur la pulak. Depan gua ade la 2-3 org nak amik duit. Tapi yg depan sekali tu mmg buat gua bengang gile tadi. Alahai lame betul amik duit pun! Makcik belek ape makcik? Lame neh tunggu neh. Makcik sorg je dah sampai 10 menet ape cite makcik. Nasib baek makcik, kalau budak muda tadi dah selamba gua bantai bertekak jugak kat tempat kejadian.

So tunggu punye tunggu setel jugak makcik ni punye turn. Okay next in line pulak. Ade kapel ni pulak nak cucuk duit. Okay gua tunggu. nasib baek sekejap x mcm td. Lega gua. Tapi sekali tibe turn gua, pegh mamat2 dari van kebal tadi selamba potong gua n letak beg besar gedabak yg segala mak nenek punye duit ade dlm tu. Dorg ckp, "Sori ek bro mesin ni dah xde duit sangat dah ni. Tunggu jap ek, 10 minit je." Pergh tibe2 gua rase menyirap balik ngan makcik yg lame haram jadah tadi!

Okay mat, cepat sikit ye, xpe gua tunggu. Sekali mesin buat hal. Perghh, up lagi 10 minit. Dem lah. Kalau gua amik dulu duit tadi pun xpe. Bukan byk sgt pun gua nak amik. Syial lah. Selesai je dorg punye keje. Dengan queue yg dah semakin panjang blkg gua, gua cepat2 cucuk duit. Bende yg gua menyirap nye, gua tunggu turn bukan maen lame, sekali gua kuarkan duit, 20seconds je! Ffff man!



BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua xleh marah lame2 neh. Esok Tun Mahathir nak visit tempat gua. Gua pulak antara 50 workers yg kene sambut Tun Mahathir. Kene smart2. Muke gua ni pun cam kene tabur senyuman sejuta je neh. Hahaha. :D

Hahah. Okeh2, gua dah merapu neh. Saje je nak marah2 kat sini. Heee. Jumpe lagi di laen post! :)

Monday, January 24, 2011

Luis Suarez setback!

Ahhhh ini gua ade berita x bagus lah utk kipas-susah-mati Liverpool sume. Morale down neh gua bace bende neh. Rase nak menyumpah2 pun ade. Sh*t lah. Fffffff. Ini die berita x best nye:

"Liverpool's attempts to sign Ajax striker Luis Suarez has suffered a major setback after negotiations between the clubs broke down in Amsterdam, according to Amsterdam-based newspaper Het Parool. The Reds' director of football Damien Comolli has returned from the Dutch capital after trying to secure a deal to bring the Uruguayan striker to Anfield but Liverpool are said to be unwilling to meet Ajax's reported £30 million asking price for their prized asset. The 24-year-old is said to favour a move to England but with two-and-a-half years remaining on his contract, may still remain at Ajax unless the Anfield outfit meet his club's valuation in the next week. The Uruguayan is thought to be at the top of Comolli's shopping list this January, with the club desperate to provide some support to a resurgent Fernando Torres, after impressing in the Eredivisie, scoring 81 goals in 108 games for the Dutch giants." - Goal.com

Luis Suarez


Ape la plan Kenny Dalglish utk rembat mane2 player sebelum winter transfer window ni tutup minggu depan. Ntahla. Hm hm BUT ON THE BRIGHT SIDE, boleh la Liverpool berjimat. Finance pun bukan OK sgt tu. Amek jela yg murah2 dulu. Charlie Adam ke ape ke utk transfer window yg neh.

Ape pun gua nak season depan mesti mau ade mangkuk ayun Luis Suarez neh dgn Ashley Young. Hahah baru gempak line up Liverpool! Yeah! XD

p/s: You'll never walk alone! :))

Sunday, January 23, 2011

Sindrom hari Isnin!

Ahh tidak hari Isnin datang lagi. Esok kene keje la plak. Dem. Malasnye guaaa! Grrr gua terbayang keje yg gua tinggalkan x siap Jumaat lepas. Cam kene buat balik je esok. X jadi2 design gua dari Jumaat aritu. Susah kot. Problem software plak lagi. Huhu malas beb. T T

Ade kemungkinan esok gua bz, ade org yg very2 penting nak melawat tempat keje gua kira2 dari Isnin sampai Rabu. Same2 la gua nantikan beliau dengan penuh penantian. Hahaha :DD



X pun, ade gua bantai tido jek kat depan workstation esok nanti. Haha xdela. Xde can pun nak tido. Kiri kanan gua org duk buat keje je gua pun xkan bleh tido pun dlm suasana sume tgh rajen kan. Hahah. :D BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua pun rase macam nak mem-bz-kan diri jek esok dan lusa neh. Xdela gua termenung ntah ke mana hala nanti kan. :)

Hahah okay geng. Gua ngantuk. Jumpe lagi di laen post! :))

First win under King Kenny!

Hahaha semalam ade pasukan tu kene belasah kat tempat sndiri. X byk pun. 3-0 je. Jadi la kan. akhirnye menang jugak Liverpool setelah berminggu bergelut. Fuhh! Torres braced, Meireles pun byk membantu, selain turut sumbangkan gol. :))

Anyway ni die highlights utk match malam td. Liverpudlians, enjoy! :)

Scoresheet:
0-1 Torres 36′
0-2 Meireles 50′
0-3 Torres 90′



So walaupun Liverpool kat tangga ke-10 Premier League skang, BUT ON THE BRIGHT SIDE, ini satu permulaan yg baek utk buat Liverpool comeback nak kembali naik ke puncak kembali. Way to go King Kenny! Hopefully lepas ni akan jadi better, and better! XD

p/s: You'll never walk alone! :D

Haha gua kembali!

Hahaha terase berkurun gua x update blog gua neh. Hujung minggu neh gua abeskan mase dgn tido je. Haha x tapi x jugak. Ade je bende2 laen yg berfaedah gua buat. Kerja2 rumah sume2la. Gua x balik. Housemate2 gua sume balik. Tggal la gua sorg2 jg rumah. T T

Jadi utk menggembirakan gua sorg2 kat rumah ni gua angkat bende alah ni. Woofer baru beb. Xdela sunyi hari2 minggu gua. Hahaha. :D



So walaupun gua duk sorg2 2 hari ni, BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua dah pun re-arrange bilik gua. Haha lepas2 ni gua tido dlm bilik la pulak. Dah sebulan gua tido kat ruang tamu, asik xde mase je nak susun bilik. Yela hari2 balik keje penat, dahtu asal hujung minggu xpenah ade kat rumah. Haha. :D

Okay, tu je gua nak bagitau. Jumpe di laen post. Ding! :))

Thursday, January 20, 2011

Luis Suarez ke Liverpool?

Hahah. Ini berita best untuk kipas-susah-mati Liverpool:

"Liverpool are confident of landing Ajax star Luis Suarez after signs of progress emerged during tough negotiations between the two clubs. Reds officials have been locked in talks with the Dutch club and hope to sign the Uruguayan striker for £15-18 million, despite Ajax manager Frank De Boer's insistence that it would take an "absurd" amount to sign him. Ajax are believed to be demanding £26m for the 23-year-old but a compromise is expected to be reached – even as early as Thursday – after the player made it clear he wanted to move to Merseyside and form a partnership with Fernando Torres." - Goal.com

Luis Suarez


Hahah. Amacam? Tergugat x musuh2 ketat Liverpool sekalian? Mamat neh maybe x pernah beraksi kat mane2 liga yg top mcm La Liga, Serie A, atau Barclays Premier League, BUT ON THE BRIGHT SIDE, speed, dribbling, n shooting die neh mungkin dpt jadikan die antara top player kat Premier League nanti. Watch and learn! :D

So ini die best eleven Liverpool nanti dgn kehadiran Suarez:

J. Reina

G. Johnson  J. Carragher   D. Agger   F. Aurelio

S. Gerrard   R. Meireles

D. Kuyt   L. Suarez   M. Rodriguez

 F. Torres

Hahah. Memang gempak lah line-up neh. Tengok pun takut. Luis Suarez boleh maen 2nd striker blkg Torres n mane bahagian wing. Hopefully negotiations pasal transfer neh berjalan lancar. Bleh la takut2kan team laen. Hahaha! :DD

p/s: You'll Never Walk Alone! :))

Wednesday, January 19, 2011

Still sucks.

Macam2 gelagat gua dan housemate gua lagi 2 org mencari reception utk TV kitorg. Kejap2 pusing antenna 360 degrees, kejap2 tukar trus antenna tu dari balkoni ke pintu rumah. Tapi tetap x dpt2 channel yg kitorg nak. Last2 kitorg buat antenna tu cam suicidal skit, kasi hala ke bawah je terus. Dapat la jgak channel tu, walaupun kat TV still kuar kabus je. Hahaha. :D



Kalau korg xde outdoor TV antenna yg bagus, TV yg bagus, mcmni la kot jadiknye. Kasi sangkut sikit hanger baju ngan tinfoil kat tengkuk, biar jd antenna terus. Barula dpt reception best2 agaknye. But it's no use, reception still sucks! XD

BUT ON THE BRIGHT SIDE, bile gua dan housemate2 gua yg laen dah x tahan lg dgn reception TV kitorg neh nanti, tinggi la sikit harapan nak pasang Astro je terus kat rumah ni. Hahaha. Baru la hujung minggu xde sibuk nak balik ke mana. Sebab rumah kitorg pun dah rasa mcm, "It feels like home, man!" :))

Haha tu jelah gua nak citer. Jumpe lagi di laen post okay! :P

Tuesday, January 18, 2011

Pemanduan wreckless!

Ini hari gua sungguh wreckless. Nak kate terlambat td xde la lambat. Tekan x ingat dunia. Cilok sane cilok sini. Switch lanes sesuke hati gua. Hahaha kalau x gua yg hon org hari ni, org yg hon gua. Perghh gua pun x tau. Selamba gua layan je driving mcm kucing gile. Ntah2 bwk kete time2 masih duk demam lagi mmg mcmni agaknye.

So ade sape2 yg terbunuh x td? Xde kan? Fuhh nasib baek. :)) Kalau ade gua mintak maaf okeh. Gua tidak sesekali bermaksud sebegitu. Heeeeee~

Ngeeeeooooongggg~!


BUT ON THE BRIGHT SIDE, selama ni asyik gua je duk marah2 org laen menyusahkan gua atas jalan. Ini kali gua punye turn pulak la. Sekali sekala jer bro. Jgn aa marah2 gua. Nanti segala mak nenek punye pressure naek kat kepala nanti. :)

p/s: Ade pakcik naek moto siap nak kejar kete gua td tp bile tgk2 kat cermin trus x jd nak maki hamun sebab dlm kete gua td sume lelaki2 maskulin bertubuh sasa. Peace, pakcik! :DD

Monday, January 17, 2011

Ffffff!

Fffff lah. Bangun pagi td still x baek2 demam lagi. Kene gak gi keje. Dahla Liverpool gagal lagi nak menang malam tadi. Penat dah ni gua tggu kemenangan team gua. Grrrr.

Satu hal lagi nak mintak MC punyelah bnyk procedure nyeh. Gua dgr pun terus gua bajet2 gua nak layankan aje demam neh. Bilik ber-aircond bukan maen byk, sejuk xnak kalah plak tu. Ishh gua bengang lah. Sakit ati demam time2 camni. Dahla mcm ade tanda2 denggi jek. Hm japgi lepas maghrib barula gua ade mase nak gi klinik. Nak gi klinik dlm kilang td punye lah xder mase. Nak berjalan pun malas. Jauh beb. Aaaaaaaaaa~!



Esok dah la ade vendor visit. BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua harap gua bangun2 pagi esok rase OK sket. Kalau x, terpaksa la gua layankan lagi demam gua neh seharian lagi. Owh sangat x best! T T

Semoga berjumpe lagi di laen post. Ding!

Sunday, January 16, 2011

D E M A M

Hwarghhhhhhh~! X larat. Gua rase dah 2 hari gua demam. Tapi selamba gua layan pegi merata2. Cheras lah Ipoh lah. Esok start keje balik? Aaaaa tidaaaaaakkkkkk~!

.....zzzzzZZZZZzzzzzZZZZZ.....


Huhu gua x larat lah nak update blog neh. BUT ON THE BRIGHT SIDE, ubat pun dah makan, mase untuk tido! Jom2 tido. Harap2 bangun esok x demam dah! :))

Saturday, January 15, 2011

Pagi weekend yang indah.

It's the time of the week again, Saturday. Hari yang paling gua tunggu2 setiap minggu. Sabtu beb. Gua sungguh relax hari ni. Gua bangun awal. Gua buat ape yg patut. Lepas tu online sampai gelap balik. Hahaha xdela. :D

Tapi hari ni gua kene pegi 2 tempat. Mula2, gua ngan member2 gua pegi kenduri kawin sorg lagi member gua kat Cheras. Perghh. Dah kawin syial. Pastu balik Rawang balik n gua drop member2 gua kat tempat masing2. Pastu gua tggu family gua dtg, n shoot terus ke Ipoh. Lagi kenduri kawin. Kali ni sepupu sepapat punye kenduri pulak. Hahah. Yg gua duk pegi kenduri org je nih, tp gua x kawin2 gak lg. Bongek. :P

Semalam teruk gua terkene ngan member gua. Semata2 sebab semalam mase tgh introduce diri masing2 antara department2 laen, ade la sorg engineer tu sama umur ngan gua, n die ckp die da kawin. Hahaha gua tahun ni 23 gak tapi x kawin lg. Celake nye member2. Padahal dorg pun same je x kawin lg. Dahla umur siap tua 2-3 tahun drpd gua lg. Bab2 mengenekan org, memang laju je. Hahah. :DD



Hm hm BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua rase gua boleh je kot start hunting balik. Atau teruskan menunggu. Nak ngan xnak je skang ni kan? Hahah tgk la macamane die pnye pegi nanti. Gua layankan aje.

Okay geng, jumpe korg dlm next post! :))

Friday, January 14, 2011

School of Rock, citer favret gua!

Hahah. Bape ribu kali gua tgk cite ni pun, gua x bosan2. Jack Black klaka gile dlm cite ni, keje menipu sume org. Budak2 pun die bantai tipu dgn selamba badaknye. Paling gua suke dlm citer ni, Summer Hathaway (Miranda Cosgrove), yg comel, budak lg mse neh. Cute owh! Huu. ;P

Okay, plot utama citer ni mengisahkan seorang penyanyi hard rock dan gitaris, Dewey Finn (Jack Black), yang telah ditendang keluar dari band die dan menyamar sebagai guru ganti dkat sebuah sekolah private yg berprestij. Dewey berusaha membentuk sebuah band daripada murid2 5th Grader nih untuk menang Battle of the Band supaya die neh boleh bayar sewa apartmen die; itu pun kalau menang la kan. Hahah. :D



Citer neh dah dekat 8 tahun da pun. BUT ON THE BRIGHT SIDE, Miranda Cosgrove pun dah besar skang. Lagi cun jadiknye. Hahaha. :DD

Enjoy the movie! :))

Thursday, January 13, 2011

Haram jadah. Gua bosan.

Apela yg gua nak buat malam ni. Bosan syial. Nak update blog ni pun gua x tau ape yg nak ditulis. Padahal banyak aje bende nak bahan petang td. Hahaha. Gua malas sebenarnye. Dah la malas, gua mcm xde perasaan pape pun ade jugak malam ni. Xtau ape bende yg menganggu gua.

Sejuk beb rumah ni,. Menggigil dah gua nih. Gua sejuk2 ni nanti selamba je gua layan tido x bangun2 nanti. Hahah. Xnak bangun2 ape jadah esok keje lagi lah ngok. Dasar pemalas!

Hm hm gua pun xtau ape lanc*u yang buat gua jd macam ni malam ni. BUT ON THE BRIGHTS SIDE, gua ingat baik gua tido je lagi bagus. :P


.....zzzzzZZZZZzzzzzZZZZZ.....


p/s: Gua tido2 kucing je dulu kot. Japgi gua rajin gua bangun balik. Kalau x, sampai ke pagi esok pun xpe. Xdehal. See u in next post. :0

Wednesday, January 12, 2011

Gua pun follow blog Fatin Liyana jugak!

Apesal laa mcm comel plak gua tgk si Fatin Liyana ni. Gua baru je tau die ni bdak kampung gua, Seremban 2. Tapi x penah2 pulak gua nampak die lepak mane2. Alah kalau lepak pun mestila ngan balak die. Peduli ape die dgn org2 mcm gua ni. Hahah. :D



Hm hm budak Fatin ni kate die neh hanye girl next door dan xde ape2 bakat luarbiasa. Tapi gua x pcaye lah. Gile ramai followers die! Gua punye buleh kire sebelah tangan je. Hahah. Jeles gua. BUT ON THE BRIGHT SIDE, ade gak bende2 yg gua boleh blaja n usha2 skit psl blogging neh drpda page die neh. Hebat owh die ni blogging! X tipu beb. Member gua sume dah cair dah. Gua je lambat skit. Biaselah! :DD

"Cik Fatin, saye budak baru, sile beri tunjuk ajar!!" XD



Okay, tu kat atas tu video si budak Fatin neh mem-pomot-kan blog die. Sile beranikan diri anda membace blog die. Best owh gua x tipu. Walaupun agak girly tapi gua bertabah jugak nak bace. Di sini jugak ingin gua sertakan link kepada blog Fatin Liyana ni, http://honeykoyuki.blogspot.com/ sweet~!! :P

Haha. Enjoy peeps! :))

Tuesday, January 11, 2011

Ballon d'Or untuk Lionel Messi?

Lionel Messi mungkin terkejut bile dapat tau die menang lagi Ballon d'Or selepas hanya 12 bulan die menang anugerah yg sama pada tahun sebelumnya, Tapi bagi gua, ade lagi player yg lebih berhak menang gelaran neh.

Selain daripada pencabar Messi, Iniesta dgn Xavi agak layak la jgak tapi pd gua Wesley Sneijder lebih layak. Lepas inspiring Inter gile2 sampai menang treble season lepas, ditambah pule dgn World Club Championship, memang die la yg gua rase lebih layak untuk FIFA Ballon d'Or tahun ni.

Lionel Messi, Ballon d'Or.


Wesley Sneijder. Frust x menang. Penat berusaha.


Andres Iniesta, dan Xavi Hernandez.


Xavi dan jugak Andres Iniesta turut terlepas peluang utk Ballon d'Or neh. Kalau xde Iniesta, Xavi susah nak perform cantik2. Kalau Xavi pulak xde, Iniesta jgak xleh perform. Tapi kalau dua2 mangkuk ni xde, Lionel Messi xkan buleh dpt pass yg cukup perfect utk die perform. :)

Ape pun, ni die pemenang2 untuk FIFA BAllon d'Or Gala 2010:

FIFA Ballon d'Or 2010

Lionel Messi                    Marta da Silva


FIFA Coach of the Year 2010

Jose Mourinho                   Silvia Neid


FIFA/FIFPro World XI 2010

Casillas, Maicon, Lucio, Pique, Puyol, Sneijder, Xavi, Iniesta, Messi, Villa, C. Ronaldo


FIFA Puskas Award 2010

Hamit Altintop


FIFA Presidential Award 2010

Archbishop Desmond Tutu


FIFA Fair Play Award 2010

Haiti U-17 Women's National Team


Hampir kesemua calon2 anugerah Ballon d'Or adalah dari FC Barcelona, xpun dari Liga Primera BBVA Sepanyol. BUT ON THE BRIGHT SIDE, FC Barcelona dah ajar kite the way of football understanding, x seperti team2 laen, kate coach dorang, Josep Guardiola. :))

Monday, January 10, 2011

Seluar ketat.

Hish. Tertekan gua. Semakin hari semakin ketat plak seluar2 gua ni sume. Time keje la yg plg gua tension. Nak aje gua bukak seluar gua neh beb. Nasib baek ramai org je kat situ. Kalau x dah lame gua bukak dah. Hahah. Bongek lu mat. Asal la lu pervert. Dem2. XD

X pueh ati lah gua. Perut gua xdenye besar2 pun. Gua pkai seluar bukan dekat perut pun pasal ape nak kaitkan dgn perut gua plak?? Haiyoo. Ni kalau x seluar2 gua yg makin ketat, pinggang gua yg dah makin membesar. Ini x boleh jadi! Grrr.



Ah peduli ape. BUT ON THE BRIGHT SIDE, beli aje seluar baru banyak2. Biar letih tailor sebelah rumah gua nak alter seluar2 gua sume. Hahaha. Tp jgn berani alter sampai jd pendek sebelah mcm itu hari! :DD

Sunday, January 9, 2011

Gua kembali. You'll never walk alone!

Hahaha. Terasa lame tidak meng-update-kan blog gua neh. Nasib baek x bersawang. Ape la nak jd dgn gua. Asal weekend je gua mengisi mase dgn tdo yg hampir2 tiada kesudahan. :D

Okay2 gua sebenarnye nak update pasal team kesayangan gua, Liverpool, yer, Liverpool, what else? Hahah. Dengan penuh dukacitanya di sini hendak gua nyatakan, manager kitorg, (ecece 'kitorg'?) Roy Hodgson telah pun dipecat. Pengganti beliau, Kenny Dalglish telah pun dilantik dengan serta merta utk tempoh sehingga habis season neh.

Selamat maju jaya, Roy Hodgson . . . . . . . . . .

Sorry, you're fired.

Memperkenalkan, Kenny Dalglish . . . . . . . . . .

The return of the KING!


Buat pengetahuan geng2 sume, Kenny Dalglish merupakan bekas pemain Liverpool pada era 1970an hingga lewat 1980an. Beliau neh pernah jgak jadi jurulatih yg juga merangkap pemain dripada tahun 1985-1991. Sebagai penyerang yg plg prolifik pernah Liverpool hasilkan, Kenny Dalglish diberi gelaran King Kenny.

BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua dan jgak penyokong2 Liverpool yg laen mengucapkan selamat maju jaya kpada Roy Hodgson, dan jgak Kenny Dalglish utk hotseat neh. Malamni clash antara Manchester Utd dengan Liverpool. May the best team wins tonight! :))

27 ways to annoy your girlfriend.

Girlfriend got you down? Just want to tease her? Far to uncreative to come up with your own ways to do it, or does she always foil you in the end because she is a maniacal, fun-ruining beast? Well, here is a list of twenty-seven (because twenty-seven is just cool) different things you can do that are almost surefire ways of annoying her. :DD

  1. 01. Beg for a Playstation 3 every time you with her while withdrawing money.
  2. 02. Borrow her panties. Tell her about it a week later. Make sure to tell her that you’re sorry, for added effect.
  3. 03. Play Thunderhorse on Guitar Hero. Forever. Only Thunderhorse.
  4. 04. Lick her nose. When she tells you to stop, promise to do so, but do it anyway. It’s okay. It was just a white lie.
  5. 05. Flirt with anything with two legs. Make sure to make obvious glances to your girlfriend while you do. Speak with hushed whispers.
  6. 06. Invite her to a movie. When she shows up, tell her you changed your mind and would rather go visit your grandparents. Make sure to tell her she is invited.
  7. 07. Figure out what language she dislikes the most. Make sure to slip a few words from that language into your sentences.
  8. 08. Foreplay – Then no play after she is nice and ready. Guys can be not in the mood, too!
  9. 09. Come up with silly nicknames and be sure to use them often. Names like McBunnerson and Dizzle are great.
  10. 10. Make sure to tell them how cute every girl you know is. Not at the same time, mind you. Whenever a friend’s name come up, be sure to say that you like the colour of their eyes, or something far more romantic than you normally say to your girlfriend.
  11. 11. Say, and I quote, “Oh my god! I have a great idea!”. Get excited. When she asks what it is, tell her that it’s a secret. For added effect, tell her to hold on because one of your friends has to hear about it.
  12. 12. Sing about her butt to her favorite tunes. Ruining classics is classic.
  13. 13. Simply state, “You’re looking prime tonight.”.
  14. 14. When she invites you to one of her art shows or plays, be sure to tell her that you have other plans, to include playing video games or just hanging out with a friend.
  15. 15. When she invites you to go to an art show or a play (that she is not involved with) tell her you have better things to do.
  16. 16. Answer any question she gives you involving the word ,’why’, with, “It’s magic, honey”.
  17. 17. Find her wallet and move all her cards around. Be sure to flip some over too.
  18. 18. Leave the toilet seat up. It’s not a big deal to lower it, of course, but for some reason they almost always freak out! When she complains, tell her its easier to lower the seat than it is to lift one.
  19. 19. When she gets hurt, instead of saying something nice like, “Are you alright?” instead say, “…never —” in a dark voice. Add, after never, whatever it is she was doing. E.G. “…Never tell me what to do…”.
  20. 20. When she is giving you instructions, -don’t- pay attention. Instead just nod dumbly and say “Uh huh…” When she is done talking, simply say, “What?”.
  21. 21. Explain something extremely vaguely. Use lots of hand gestures and pretend you’re frustrated when you’re talking. It’s bound to do the same to her.
  22. 22. When she asks you about an important date, like when you started dating or your first kiss, grow tired of the conversation immediately and say, “Why the heck should I remember that?” Of course, you should only do this if you actually remember…
  23. 23. Be very romantic. Ask if you’re getting lucky when you feel you’ve accomplished enough.
  24. 24. When you go to the movies, make sure to ask what row she wants to sit in. When she replies, make sure to sit in an entirely different section. If you can, make sure to sit behind people.
  25. 25. If you’ve got natural skill at something and know it, but never do it, allow her to try it some time. If she is bad at it, say “It’s okay, I’m not very good either.” Make sure to show her up.
  26. 26. Make an extremely challenging puzzle for her to accomplish in order to get some gift. Make sure to give her clues that wont actually help her.
  27. 27. Act childish. When she tells you stop, throw a little tantrum.

Friday, January 7, 2011

Cintaku tertinggal di New Zealand.

Pada suatu hari gua buat2 x peduli.
Pada suatu hari gua buat2 x tau.
Pada suatu hari gua buat2 bodoh.
Pada suatu hari gua buat2 selamba.

Tapi hari ini gua pulak yang tercari2.
Tapi hari ini gua pulak yang merindu2.
Tapi hari ini gua pulak yang mcm bodoh.
Tapi hari ini gua pulak yang x berapa nak selamba.

Jadi apa lagi yg gua mahu.
Tunggu akan tetap gua tunggu.

Belum dapat gua sayang.
Sudah dapat gua terbang! :D



p/s: Haih teruk betul gua dilamun kali neh, BUT ON THE BRIGHT SIDE, kali ni gua betul2 ikhlas. Hm hm nak buat mcmane. Cinta gua tertinggal di New Zealand!

Ape sudah jadi lagi lah LIVERPOOL?

Baruaaa Liverpool kalah lagi. 3-1 pulak tu dgn Blackburn. Ape nak jd ntah ni. Penat gua bg sokongan melambung2. Roy2 u must go.

Roy duk garu2 kepala tapi kepala gua lg gatal ni fkir psl Liverpool!


Camni x payah lah yeh berangan nak jd juara Premier League dah. Jom kita surrender ramei2. Baru syiok agaknye. Baruaaa punye team. Penat neh. Penat. Ptuihh!

BUT ON THE BRIGHT SIDE, ade lagi satu team gedabak kalah lagi. CHELSEA!! Hahahahahaha kalah ngan team ayam. XD

Wednesday, January 5, 2011

Haih. X larat lagi.

Hari2 letih. Hari2 mcm x larat. Hari2 mcm nak tdo awl. Tapi x buleh. Sebab. Baju x iron lg. Blog x update lg. Luahan hati seorg pemalas. Jgn dilayan. Hahah. :DD

Haih boring jugak kalau xde org yg nak greet gua kat Facebook malam nih. Kerasnye laa. Ape mau buat ntah. Sume mcm malas. Tapi gua macam nak merapu dulu kat blog gua. Hahah. Mcm ape je blog gua neh. Crap. Crappy. Crappy, crappy, crappy. XD




Gua ni sbnrnye ade mixed feelings ni malam ni. Tapi x larat plak nak melayan feeling ni. Huhu. Esok aje la gua layan perasaan gua ni. Huhu. Bile perasaan bercampur2, badan pun x mampu nak melayannye. Elok2 sihat siang tadi terus jd x sihat bila malamnye. BUT ON THE BRIGHT SIDE, boleh tido awal. Yay! :DD

Selamat malam~! ..............zzzZZZZZzzzZZZZZ

- Tidur-tidur kucing - ;P

Tuesday, January 4, 2011

Kerja GILA.

Malam gua igau, GILAkan kau.
Siang gua sasau, GILAkan kau.

Hidup gua payau, GILAkan kau.
Hari gua kacau, GILAkan kau.

GILAkan kau.
GILAkan kau.

Nak gua lepaskan, x bisa.
Nak gua lepaskan, x berdaya.

Makin gua meronta, makin gua didera.
Makin gua mencuba, makin gua terseksa.

Katakanlah, gua hanya berangan.
Hentikanlah, kerja GILA.

Hentikanlah, kerja GILA.




p/s: Nak berangan boleh tapi jgn perasan. Gua selalu berangan BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua belum jd perasan. Hahah :D

Monday, January 3, 2011

Gua kepenatan.

Arghh. Penat beb. Mane bantal. Mane bantal. Xdan oih nak cari bantal. Nak landing! Aaaaaaaaaaa! Bub... Hahah. Merapu. Pemalas. Tulis blog pun malas. Ptuihh. Boleh la belah. :D

.....zzzZZZZZZ.....

BUT ON THE BRIGHT SIDE? Mane?? Ahhh mampos lu lah. Malam ni tadek. Gua malas. Teramat2 lah malasnye. Gua nak tido. Selamat malam!  -.-

Sunday, January 2, 2011

Gua menunggu hari esok.

Hm. Esok last cuti gua. Heaven syial gua cuti 4 hari. Hm hm untuk sebab2 yg x diketahui, gua seperti tidak sabar menunggu hari esok. Entah ape la gua nak buat esok kan. Gua pun x tau. Bukan xtau lah. Rahsia sbnrnye. Heheh. Hari ni je dah 2 kali gua melompat sampai ke bumbung. Tu dia. Excited pnye pasal. :D

Evrything gua prepare. Kereta, minyak, duit, kad ape sume. Err. belum prepare lg sbnrnye. Tapi jap lagi la kot. Suke tangguh. Dem2. Hahah. Hm bende ni sbnarnye mcm mission impossible pun ade. Tapi gua buat keras dan cuba nasib gua. Kalau x cuba skang bile lagi. Yang ni baru betul xleh tangguh2. Kalau x putih mata gua nanti. :DD



Mood gua satu hari ni baek gle. Bangun2 pagi je dpt news yg agak menarik. Terus buat gua tersenyum. Dengan murah hati nye sape yg mintak belanja gua belanja aje terus. Terutama family. Hehehe. Tgh senang hati kan. Biasela. :P

Buat geng2 serumah sume, gua balik lambat sikit esok. Diharap lu org sume boleh pegi shopping esok dan beli je ape barang nak beli untuk disumbat dalam rumah kte tanpa bertanya pandangan gua. Gua x kesah brape2 pun. Nanti lu org claim je lah ngan gua ok. Jangan berbunge2 dahla. Okeh beres. Gua boleh travel senang hati esok. :))

Okay gua gerak dulu. Semoga berjumpa lg di laen post. Enjoy the rest of the day! :)

Saturday, January 1, 2011

Happy new year, 2011.

Pergh. Dah thun 2011 owh. Usia pun tanpa gua sedar gua dah pun nak masuk 23. Nasib baek la ade org igtkan. Kalau x gua masih lagi igt gua 22 tahun n akan jwb umur gua 22 jika ade yg bertanya. Dah la bulan depan je plak tu. Tapi, malangnye dah 23. Dah makin tua kot. Ecece ape plak yg malang nye. Look on the bright side man!

Hahah BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua rase gua dah mula nak jadi manusia berguna. X menyusahkan mak ayah dah. Hopefully. Hehe. Anyway, ini die bende2 yg nak kene expect utk tahun baru 2011 nih:


So ape yg gua fham, tahun baru, challenge baru, pengalaman pun baru. So mestila kene berhempas pulas sikit kan. Dah masuk alam pekerjaan atau still blaja lagi ke ape ke same je. Cabaran ade di mane2. Grab all opportunities with confidence. Fikir positif. InsyaAllah. Gua pun rase macam tu. Layan je hidup ni dgn ape yg bakal mendatang. Comfirm happy. :)

So gua nak ucapkan kat sini, kepada geng2 sume, selamat tahun baru 2011, dan selamat maju jaya dlm segala mcm hal yg korg akan tempuhi nanti. Enjoy the new year peeps!