Thursday, June 30, 2011

Hafiz - Awan Nano


p/s: PELIK. Sejak bila gua boleh suke dgn lagu Melayu, especially drpd bebudak AF? Hahah. Bukan lagu geng, tapi video ni, kelakar gua tgk budak rambut kembang ni berlari2, buat muke sedih, plaktu geng2 Maharaja Lawak boleh bantai tiru gaya budak ni. Terbaik. TOP OF THE LIST!

Lifehouse - Falling In


p/s: Okay, yg ni agak latest, disebabkan lagu ni drpd Lifehouse, terus gua jadi suke. Hahah. Everytime I see your face my heart takes off on a high speed chase lalala~

Keri Hilson - Pretty Girl Rock


p/s: Lagu ni kelakar geng, macam nak up diri sendiri pun ade. Tergelak gua dgr lagu ni. Macam2 la perangai awek2 zmn skang ni. Suke kasi up diri sendiri. Macam hot je. Hahaha.

Wednesday, June 29, 2011

OneRepublic - Secrets


p/s: Lagu lama lagi? Hahaha xdela lagu ni pun antara favorite gua jugak geng, gua mula suke lagu ni lepas tgk Tesla coils dalam cite Sorcerer's Apprentice. Boleh plak Tesla coils buatan sendiri dalam movie tu keluarkan rythm mcm lagu ni!

Katharine McPhee feat. Zachary Levi - Terrified


p/s: Not too old, tapi entah kenapa gua suka lagu ni. Zachary Levi a.k.a mamat Chuck mcm boleh buat ape saje, berlakon, menyanyi etc. Totally gifted! Selain dprd tu, gua mmg adore Katharine McPhee. Hee. :))

Tuesday, June 28, 2011

Geng!

Geng! Dah lame gile, gile, gile rasenye gua tinggalkan blog gua neh. Sorilah geng, gua busy dgn kerja2 pindah rumah. Hahaha. Satu lagi geng. dalam kepenatan gua 2-3 hari ni, gua langsung tak teringat pun nak amik gambar gua pindah ngan pickup truck gua tu! Aiyaya, gua janji sblum ni nak update sikit2 pics semasa gua menjalankan kerja2 pemindahan. Hahaha. Sori lagi!

Jumlah trip? Mula2 ingat lepasla satu trip je. Ni tak, sampai 3 kali trip geng. Trip pertam, angkat barang dan hantar ke rumah baru. Trip kedua, angkat barang lagi, hantar ke rumah baru, Trip ketiga, amik moto gua kat apartment tu. Haiyoh. Ini baru trip pemindahan. Belum kira trip membeli barang2 rumah lagi. Hahah.

Bab2 beli barang nak penuhkan rumah baru gua malas nak cite kat sini, sebab penuh nafsu memborong segala mak nenek punye barang2 dan perkakas rumah. Selagi tak penuh rumah ni selagi tu gua terasa nak membeli. Nafsu sume nih. Hahah.

Silap2, gua pulak yg kene jual. Pokai. HAHAHA.


BUT ON THE BRIGHT SIDE, lepas2 ni dapat la gua saving sikit, alahai rumah ngan tmpat keje sejengkal beb. Buleh pegi, buleh balik sesuka hati gua. Buleh bangun lambat, pegi lambat sesuka hati gua. Part paling best, balik cepat! Owh2 satu lagi, pegi dengan moto je! Saving gile2 syiot!

Haha nanti gua tgk mcmame life gua ni punye pegi nanti dgn environment dan cara hidup baru neh. Rase2 boleh belah jugak kot. Hehehe.

Hm hm, esok gua nak habiskan sisa2 bulan Jun kat blog gua ni untuk update sikit2 psl music, dah lame gua tak sharing and caring pasal music atau video clip kat sini. Hahah. Tunggu je esok okeh!

Okaylah geng, gua nak kene tido ni, esok macam biasala, banyak keje yg dah sedia nak menanti gua. Bertabah je menempuh hari esok! Gerak dulu, selamat malam geng!

p/s: Berhati2 di jalan raya, walaupun rumah hanya sejengkat ke tempat kerja!

Wengggggggg!

Sunday, June 26, 2011

Move along.

Geng, ini hari gua pindah rumah. Barang2 gua dan kawan2 sume dah siap packing dah. Err, hampir2 siap, tinggal nak bawak turun dan campak dalam truck gua je. Ni internet lah ni punca kemalasan gua, kerja pun terputus2. Hahah, Tapi geng, hujan lah pulak. Aiyaya!

Perjalanan menuju ke rumah baru gua nanti adelah lebih kurang dalam 10km je. Tak jauh langsung, cume jammed je kekadang, plak tu hujan plak petang neh. Bile bleh siap pindah entah. Camne nak redah hujan dgn pickup truck yg terbukak luas di belakangnya menadah hujan. Spoil lah. T T

Kalau leh angkat je satu rumah terus kan best!


"SOME PICS AKAN GUA UPLOAD KEMUDIAN. TERIMA KASIH"

BUT ON THE BRIGHT SIDE, apa kata kalau gua dan kawan2 redah je hujan sume ni. Basah tetap basah kan. Takpe la basah pun. Baru sesuai dgn tajuk post gua kali ni, "move along", yg membawa maksud, just move along through the heavy rain! Hahaha. 

Okay2. Gua cuba redah jugak. Takdak hal lah! Tapi kalau demam nasib eh. Tanggung sendiri! Hahah, gerak dulu geng!

p/s: Nantikan update seterusnya.

Thursday, June 23, 2011

Adrenaline memancut lagi.

Gua kepenatan. Adrenaline memancut-mancut tanpa henti. Tak larat mau update ini blog. Simple2 je gua kasi untuk malam ni geng. Gua bermain futsal tadi. Macam biasa, berejam2 tak reti nak berenti. Lepas gian agaknye.

Tapi geng, sungguh penat, entah kenapa minum air pun tak cukup2. Darah naik sampai ke kepala. Hahah. Terkejut agaknye satu badan gua neh. Lame tak main kannn. Hah.

Penat? Padan muka.


BUT ON THE BRIGHT SIDE, futsal datang lagi! Setelah hampir 3 bulan sibuk dgn sukan2 lain, akhirnye, malam ni main jugak. Penuh ghairah. Alhamdulillah, skill masih ade. Tak hilang ditelan zaman. Hahah. Harap2 minggu2 seterusnnye dapat terus berfutsal.

"BUKAN APE, GUA TAKNAK FITNESS GUA HILANG!"

Okay, tu je nak update untuk malam ni. Geng, gua OUT dulu!

p/s: .....zzzzzZZZZZ.....

Wednesday, June 22, 2011

Transition.

Geng, gua rase kan, dulu mase kecik2 gua seorg yg genius. Segala benda gua genius. Tapi skang apesal gua macam lembab je. Hahaha. Lue rase gua lembab ape geng? Lembab otak? Mungkin gak sikit. Hehehe. Takdelah. Hm hm, panjang sbnrnye cite die.

"GUA PENDEKKAN."

Tadi.....

Gua keluar kejap nak turun beli barang kat kedai bawah ni. Gua bukak je pintu, nampak 2 org awek berbaju kurung keluar dari rumah sorg makcik tingkat bawah gua. Sedang awek2 tu menuju ke lif yg sememangnye dari bawah menuju terus ke tingkat 7, gua yg sedang berjalan2 di tingkat 8 ni tibe2 menukar langkah seribu, pecut mengejar lif di tingkat 7. Err. Sebelum tu, mestila kene turun tangga beb satu tingkat. Ape la.

Macam biasela, lif2 kat apartment gua ni memang dengkinye ngan gua kalau bab2 gua mengejar pompuan2 cun neh, Pantang tgk gua terkejar2. Terus pintu lif tutup. Haha gua x hampa pun kejap2 tu. Tak fikir panjang, gua pecut trun tangga ke tingkat paling bawah.

Gua usha la jugak lif tu turun. Eh, laju pulak lif mangkuk ayun neh. Time gua yg duk dlm lif tu x reti2 nak laju plak. 

"BEDEBAH PUNYE LIF."

Sesampainye gua di bawah. Gua hanya melihat awek2 2 org tadi yg berjalan semakin jauh menuju ke kereta. Nak terus mengejar, nampak macam org gile pulak nanti. Tak kejar, tak melepas pun. Hahaha gua saje je nak usha2. Tapi pelik, selalu dapat jje gua kejar, gua memang laju mental dan fizikal. Ni tak dapat Hahah. :P

Haha. LEMBAB!


Jadi geng, adakah gua mengalami transition drpd talented mental dan fizikal kepada lembab, se-lembab-lembab-nye? Hahaha gua pun xtau. Nak jawab IQ test pun dah tak bermaya dah. Pada gua dulu IQ test tu sebelah mata je pun gua boleh setelkan. Skang dah tak boleh. Hahaha. Padan muka.

BUT ON THE BRIGHT SIDE, bukannye berakhir pun dunia gua. Biaselah tu, bakat tak mustahil akan hilang kalau tak diguna selalu. Contoh bakat2 gua yg dah hilang adalah melukis komik, tak tau hilang pergi mane bakat gua yg tu. Dem.

Nasib baik laa, bakat2 gua yg lain macam driving with style, berlari (walaupun semakin kurang), dan lain2 masih ada sampai skang. Haha tgk, bukannye berakhir pun dunia gua. Haaa.

Okaylah geng setakat ni je cerita merapu drpd gua yg hari2 desperado. Hahahah xdela, saje gua nak bagi ending dramatik sikit. OUT dulu geng!

p/s: Kalau dah rasa semakin lembab tu, sila kurangkan menonton pornografi. HAHAHA! Kantol gua. :P

Tuesday, June 21, 2011

Tertinggal kunci dol!

Geng, keluar rumah dgn selamba tanpa membawa kunci memang nampak macam happy, also probably go lucky, sebab confident kwn kat rumah tu x kua rumah agaknye, agaknye la kan. Tapi tgk, tadi sejam gua terkunci xdapat masuk rumah! Dem! Dem! Dem!

Sekali kwn gua yg sorg tu pun kua dgn selambanya mengunci pintu tanpa memberitahu pun kwn2 yg masih di luar ni bertanyekan sama ada kite2 ni ada bawa kunci ke tidak. Nice bro, nice.

So gua dan kawan gua sorg lagi pun tunggu jela, lepak2, borak2, kutuk2, sampailah gua dgn die terasa memang dah panas dah sebab lame sangat menunggu kwn yg x reti2 nak balik walaupun sudah diber notis mesej pesanan ringkas bahawa rakan2 anda telahpun terkunci dari luari. Hahah. Jalan paling simple, turun bawah, rembat aiskrim 2-3batang. Sejuk lah jugak lepas bantai aiskrim. Huuuuh.

Kemudian, tak lama lepas tu. budak rumah gua yg ditunggu2 sorg ni pun muncul juga. Dah dapat masuk rumah dah geng. Akhirnya setelah sejam duk kat tangga. Bole la nak marah ke sound ke bertempik ke apa lanc*u ke kat kawan tadi. Huargh.

RAAAAARRRRRRRR~!


BUT ON THE BRIGHT SIDE, kitorg yg dah lame menunggu ni yg dari tadi lagi nak marah, tak jadi plak nak marah. Sebab memikirkan yg kwn sorg tu budak rumah kitorg jugak. Tak best lah bertekak2. Lagipun dah memang salah diri sendiri tak bawak kunci nak keluar rumah. Buat ape nak salahkan org lain lagi. Kwn tu pun mungkin x perasan yg kitorg keluar. Hahaha.

Jadi geng, hidup ni jangan lah kite nampak salah org lain je jikia kita ditimpa kesusahan. Kalau disiasat betul2 balik, mungkin segala apa yg terjadi berpunca drpd diri sendiri. Betul ke tidak? Haaa.

Okaylah, itu je gua nak share. Jumpa lagi di lain post okeh. Gua nak OUT dulu. Letih geng. T T

p/s: Tak bawa kunci? Jangan sesekali cuba untuk lompat ke balkoni rumah jikalau rumah korg jenis apartment. Jatuh dari tingkat 8 kes naya whooooa.

Monday, June 20, 2011

Say NO to selfish-ness.

Geng, gua hidup sampai skang ni, gua dah kenal ramai org yg pentingkan diri a.k.a selfish sama ada yg dekat ngan gua, ataupun jauh. Tapi biasanya org mcmni mmg gua buat2 jauh dari awal lagi. Hahaha. Gua xtau la apahal ngan dorg ni. Cume gua boleh mengkonklusikan sikit2 je. Err, lebih kepada andaian sebenarnye. Hee. :P

Gua pun tak faham kenapa ada org yg begitu selfish, f"cking selfish akan segala2nya. Dorg seboleh2 xnak tolong org lain melainkan diri mereka sendiri dan tidak prihatin pun terhadap sesiapa atau ape benda sekalipun. Org2 tak guna macam ni patut dibom dgn nuklear biar lenyap takpun biar gua kencing atas dorg neh sambil berdiri gelak2. Kenapa mereka ni sungguh selfish dan langsung tidak memikirkan org lain?

Haaa. SEBAB.....
  1. Org2 macamni mengharapkan untuk mendapatkan sesuatu tanpa perlu memberi.
  2. Org2 macamni hanya ingin menyelamatkan diri masing2 dan biar org lain mati.
  3. Org2 macamni terlalu berkira dalam segala hal. F*ck off.
Oleh sebab itu, org2 yg selfish macamni akan mencuba cara yg paing senang dan mudah untuk berjaya tanpa perlu memikirkan tindakan mereka memijak ataupun melukakan org lain, apa saja cara yg paling senang atau murah. Menyakitkan hati kan?

BUT ON THE BRIGHT SIDE, jom kite ramai just say NO to selfish people. Tak kemananya dorg2 tu sume nak berjaya sorg2. Bile susah org2 yg kene pijak macam kite ni la jugak yg datang tolong. Haaa, wadahell?

Okay, cukup emosi malam ni. Gua dah naik angin dengan org2 yg macamni yg memenuhi persekitaran gua. Nasib baik gua masih ada kawan2 yg sama macam gua, sama2 x puas hati dgn dorg. HAHAHAHA. Gua OUT dulu geng, tapi sebelum tu......

"SAY NO TO SELFISH-NESS!!"

p/s: F*ck off you selfish people.

Sunday, June 19, 2011

Transportation service!

Hahaha geng, ini lah keje gua bile tibe weekend. Taknak update banyak sangat. Letih geng. Gua hantar ini moto petang tadi dari Bukit Beruntung ke Seri Kembangan haa. Ni baru sampai Rawang balik. Memang letih esok nak keje, tapi xpela gua puas. Duit minyak dapat, steamboat pun dapat!

"HAHAHA KENYANG!"

Hm hm mamat ni dapat tau keje gua bende2 dalam ni pun melalui blog gua nih. Rase2 gua xde pun gua promote2 sangat pun. Tau2 je dah ade org roger gua. Gempak tak?Haha nanti nak promote kaw2 lagi! Yeah! XD

Hm hm nilah die scrambler duk atas pickup truck gua.


Hahaha macho x, macho x? :DD


BUT ON THE BRIGHT SIDE, lepasni nak bergiat aktif lagi mempromosikan keje gua dalam blog neh. Barulah masyuk geng, betul x, betul x? Tak sia2 gua beli bende alah ni. Selain drpd utk tujuan bergaya maskulin, haha inilah die tujuan sampingan die, side income!

Lepas ni geng, kalau ade yg nak pindah rumah ke, nak suruh gua angkat kelapa sawit ke pasu bunga ke apa lanc*u ke, gua x kesah. Gua rase berpatutan gua on je. HAHAHA!

Haaa gerak dulu geng, esok banyak plak keje lain yg menunggu gua. Nak kawin kene rajin cari duit geng. Hehehe takdelah, gua laaaaaaambat lagi. Heee.. :P

OUT dulu, jumpe lagi di lain post! Burrppp, ERKKK!! Aahhhhhhh~

p/s: Kepada yg memerlukan transportation service drpd gua & co., sila roger gua di Facebook. :)

Saturday, June 18, 2011

Re-post: Kisah Domo-kun si Raksasa.

Pada suatu hari, Domo-kun yg sungguh pemalas sedang berseronok dengan me-lanyak kepala kucing kesayangannya. Mereka saling bercakaran dan usik-mengusik.

Si Kucing: "MIAOOOW!!!"
Domo-kun: "RARR!! RARR!! RARR!!"

Kacau die!


Kemudian Domo-kun si Raksasa bermain permainan video kegemarannya, 'Mario' menggunakan ultimate power-nya! Hah-hahah!

Domo-kun sungguh asyik bermain sampailah.....

"GAME OVER"

Super Mario!


Domo-kun pergi pula men-dating-kan dirinya dgn teman wanitanya yg berwarna merah jambu, mereka jatuh cinta sesama sendiri pada Valentine's Day.  :))

"SWEET!"


XOXO: Kisses, hugs, kisses, hugs.


Suatu hari, mereka bertengkar dan bergaduh besar kerana Domo-kun telah terlupa akan janji2nya semasa mereka sedang hangat bercinta. Mereka pun berpisah.

"SEDIHNYA." T T

Bodoh punya Domo!


Domo-kun berasa kecewa dan sgt marah. Ia sgt bengang dan akhirnya hilang kawalan lalu bertukar menjadi ahli gusti bertopeng yg ganas!

"HUHU-HAHAHA!"

Siapa nak kena Stone Cold Stunner mari lah!


Domo-kun juga menyeksa dirinya dengan memakan banyak cookies. Ia juga kadang2 berasa tenang dgn memakan sesuatu yg digemarinya sehingga terlupa perutnya semakin boyot!

"MAKAN!"

Nyum, nyumm, nyum, nyumm!


Domo-kun berasa benci akan dirinya sendiri kerana menjadi seorg yg tidak bertanggungjawab. Ia pun menukar imejnya menjadi Domo-kun Squarepants.

"WHO LIVED IN A PINEAPPLE UNDER THE SEA?!"

Domo-kun Squarepants!


Akan tetapi, Domo merasakan dirinya tidak sesuai memakai outfit yg kelihatan seperti Spongebob Squarepants. Ia bertukar imej lagi. Kali ini kelihatan seperti Master Yoda.

"MAY THE FORCE BE WITH YOU!"

Ngengggg!


Akhirnya, Domo-kun bertukar menjadi topi Domo dan dijual di pasaraya dan gedung membeli-belah yg berhampiran dgn Anda!

"TOPI PUN TOPI LAH!"

Mari beli topi gua!


BUT ON THE BRIGHT SIDE, nasib baik lah cerita ini hanya dongengan semata2! Maaflah gua bosan jadi gua pun tulis lah sebegini rupa. HAHAHA!

p/s: OUT dulu geng! Jumpa lagi di lain post!

Friday, June 17, 2011

Blurpppp.

Geng, anda lapar? Bosan dgn fast food? Tapi teringin nak makan sesuatu yg berdaging berlapis2 serta cheese? BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua ada penyelesaiannya. Jeng jeng jeng!

Hahah. Inilah die, burger yg entah datang dari mana entah gua pun tak tau. Serius geng, semua org pun boleh terliur dengan burger yg gedabak ni! Gua ingat, sekali gigit bende makan ni pasti rase nak gigit lagi. Ke tak betul macamtu?

"WADAFISHH?!"

Ini baru betul BURGER!


p/s: Blurppp. Gua lapar! Siot la sape yg post gambar burger 'menggiurkan' kat Facebook gua! OUT dulu, pegi cari burger!

Thursday, June 16, 2011

I'll be waiting...

I understand the things you say,
Even though it makes me sad,
We sat and had a talk today,
I gave you everything I had.

Even if you don’t come back,
I’ll wait this year for you,
Even if this love you lack,
I’ll do what I want to do,

I’m happy,
even if you’ve gone away,
I continue to keep this love for you,
In hope that you’ll come back to me,
on a distant far found day,

They think I’m stupid, they laugh at what I do,
They criticize and ridicule this love I have for you,
It dosen’t matter anymore, nothing matters anymore,
The only thing that matters anymore, is the love and what its for,

Just know that I will love you,
And maybe that is sad to hear,
But I will do what I want to do,
Even if that means a year.

Maybe you don’t love me,
And you think this will just be more easy,
But I’ll be waiting, in my heart forever,
Even if that means my love for someone else,
Will end up being never.

I Love You.


p/s: BUT ON THE BRIGHT SIDE, this is a really good poem to SHARE. I know how exactly the poet feels. :)

Wednesday, June 15, 2011

Tak boleh belah.

Geng, gua tak boleh belah la. Gua pelik. Nape asal gua dan kwn2 berjanji nak ke mana2, mesti akan end up gua yg kene tunggu dorg. Nak kate gua yg selalu arrive awal tu xdela, sebab gua selalunye right on time je. Tapi tetap gua yg jd penunggu jugak. Haaa, dorg ni la yg LAMBAT!

Eii dah banyak kali syial. Nasib baik ade lagi ni unsur2 perikemanusiaan. Kalau tak dah lame gua mengamuk. Paling busuk pun, gua belah macamtu je, xpyh nak tunggu2 dah. Buang mase lah geng. Banyak lagi bende gua boleh buat drpd terus menunggu.

Tak tau nak comment ape. Nak kate cara pemikiran gua yg x macam bangsa sendiri pun entah la. Gua tgk member2 gua sesama bangsa selalu jer mengecewakan, menyakitkan hati bila tiba bab berjanji. Selalu lambat, jarang nak tepati masa. Tak pernah. Janji m****u je selalunye. PENAT geng. Huh.

Kalau bab berdating pun same, selalunye gua lah yg jd macam org bodoh tunggu org bukan main lame. Nasib baik gua tunggu. Kalau tak dating lah sorg2. Hahah. Potong mood syial. Hm hm solution lain, tak reti sabar nak menunggu, gua sendiri yg pergi datang amik. Setel.

Gua tunggu org, org tak tunggu gua pun. Nice.


Lebih baik gua terbongkang kat rumah, bungkus dgn selimut. Yay.


BUT ON THE BRIGHT SIDE, lepasni jangan marah la kalau gua pulak yg lambat. Kite tgk sape yg tunggu sape, sape yg dapat menahan seksa jd penunggu. Biar boleh kenal erti sebuah penantian. Ni asik org je duk tunggu, diri sendiri mane nak sedar betapa azabnye menunggu. Ptuihh.

Lepas ni, gathering ke, dating ke apa lanc*u ke kalau gua awal dan lue org lambat, gua belah je. Nak cakap, cakapla. Gua dah penat keje duk menunggu org je. Nampak mcm bodoh syial. Nasib baik leh cuci mata nengok awek tadi! Sejuk sikit tak jadi nak marah.

Huh nak tgk gua bising kat sini gua rase satu blog pun x cukup. Hahah okaylah gua nak OUT. Kepada yg selalu lambat tu. Tolong lah lambat lagi ye. Baru best! Merosakkan tali persahabatan.

Gua gerak dulu, jumpa lagi di lain post. -.-

p/s: Kalau rase2 tak mampu nak lakukan, sila jangan membuat sebarang janji. Alrite geng? Peace yaw.

Tuesday, June 14, 2011

Takde kena mengena.

Helo geng, kembali dalam post seterusnya. Gua nak share sikit2 kat sini. Takde kena mengena dgn gua pun sebenarnya, saje gua nak citer. Citer ini mengenai langkah berjaga yg perlu diambil peduli ketika menjalankan proses jual minyak kat perempuan. Huuu. :P

Hm hm member gua ada berkata, lelaki, jangan buat macam desperate sgt utk tackle atau memiliki hati seseorg perempuan yg mereka suka. Tetapi, melainkan kalau geng2 sekalian betul2 sure bahawa perempuan tu ade menunjukkan sebarang respon yg agak positive kepada lue org sume, barulah buleh nak tunjuk desperate mcm 'gaban' mane ntah baru nak pegi operation. Hahah.

Kalau xde sebarang respon positive, berkemungkinan besar yg perempuan tu xde hati langsung pun kat lue org. Hahah. Ini situasi betul beb. Tapi kalau lue org nak try jugak takde hal pun. Cuma kecewa tak kecewa jelah nanti. Haaaa aiyooo.

Alah kalau dah perempuan tu mmg xde hati dan perasaan langsung kat lelaki tu, xkan lah die nak layan lelaki tu kan? Paling busuk pun msg2 drpd lelaki tu die reply tak reply mcmtu jelah kan. HAHAHA!

BUT ON THE BRIGHT SIDE, kalau kita lelaki2 sekalian dah dapat merasakan aura2 kene reject tuh, benda paling best dan layan untuk dilakukan adalah:

Berangan! XD


Berangan memang BEST. Kalau gua tak busy, nak suruh gua berangan macam2 tanpa henti dari pagi sampai petang, petang sampai malam, celik atau tido, gua x kisah. Gua layan, kerana angan2 itu dapat buat gua lupakan masalah2 gua yg gua xnak fikir kejap. Heee. :P

"ANGAN2 ITU BAIK? MUNGKIN....."

Okay2 geng, gua nak TIDO dulu. Jumpa lagi di lain post! Gua tersangat lah lemaunye ni setelah meng-update EMPAT post sekali gus. Lain kali gua buat lg macamni. Hahah.

Tido dulu! Selamat malam geng!

p/s: Diulang, cerita2 di atas TAK ADA kena mengena dgn gua pun okay. Gua cool je. HAHAHA!

6000 and counting. Thank you all.

Geng, lupe nak buat gempak pasal ni, total views blog gua ni dah lebih 6200++! Hahaha! Dulu sebelum gua bergiat aktif dalam dunia blogging ni gua hanya meletakkan target jumlah click pada blog gua sehingga 6000  clicks sahaja. Sekarang dah lebih, ape cerita?

"BUAT GEMPAK SIKIT. HAHAHA!"

Dah 6216 viewlah geng! Hahaha!


BUT ON THE BRIGHT SIDE, gua rasa gua tetap akan menyambung kerja2 meng-update blog gua ni setiap hari sampailah gua buat keputusan untuk bersara. :))

Kepada yg setia membaca blog gua, gua ingin mengucapkan terima kasih, atau yg gua lebih selesa dgn perkataan se-simple 'trimas', kerana sudi membaca blog gua yg gua rasakan entah hape2 lah yg gua tulis ni hentah. Hahaha.

Geng, walaupun jumlah click adalah termasuk click yg gua sendiri tekan untuk tujuan meng-update blog capok gua nih, err, ade lah lebih kurang dalam 200 clicks camtu je kot, hm hm,

"TRIMAS BANYAK2 TAK TERKATA!"

Lepas ni gua nak letakkan target pada angka 10000 pulak! Okay geng, jom MOVE ON ke next post!

p/s: Terus meng-update blog ni setelah 4 hari tak update! Hampir2 bersara! :DDD

Berbatov, De Rossi, Nasri dan lain2.

Helo geng, lagi tentang bola sepak. Dengan musim perpindahan berada dalam keadaan full swing sekarang, beberapa kelab perlu membuat keputusan sama ada ingin menjual pemain2 bintang mereka dengan tempoh kontrak hanya sehingga 2012 ataupun menawarkan kontrak baru kepada pemain2 berkenaan.

Menurut Bosman ruling, jika pemain2 dalam tahun terakhir kontrak enggan menandatangani penyambungan kontrak, setiap pasukan mestilah membuat keputusan sama ada ingin menjual atau bertahan dgn pemain berkenaan selama setahun lagi sebelum menyaksikan mereka berpindah dgn yuran perpindahan percuma.

Salah satu drpd saga perpindahan yg paling mencuri tumpuan peminat2 bola sepak adalah potensi perpindahan pemain tengah Arsenal iaitu Samir Nasri ke musuh ketat Liga Perdana Inggeris, Man Utd. Pemain antarabangsa Perancis itu masih lagi enggan memperbaharui kontrak perjanjian dgn Arsenal, dan Man Utd dilihat memerhati penuh akan situasi ini.

Walaubagaimanapun, Nasri bukan sahaja pemain yg dijangka bakal membuat keputusan penting dalam jangka masa terdekat ni. Kelab2 besar di Eropah masih mempunyai 2 bulan setengah untuk menyempurnakan barisan2 pemain masing2, tetapi kebanyakan kelab ingin melengkapkan perpindahan pemain untuk musim hadapan secepat yg mungkin.

BUT ON THE BRIGHT SIDE, berikut adalah senarai pemain2 ternama di Eropah yg mempunyai baki kontrak hanya 12 bulan sahaja lagi di kelab masing2, bermula sekarang:

p/s: Pemain2 berpengalaman seperti Gennaro Gattuso, Didier Drogba dan Ricardo Carvalho kesemuanya tidak difokuskan kerana gua hanya memfokuskan hanya kepada pemain2 yg masih lagi mempunyai masa hadapan yg cerah sebelum mencapai kemuncak karier bola sepak masing2.

ERIC ABIDAL | Barcelona, Left-back, 31
SEASON STATS
Appearances26
Goals0
Assists0
TRANSFER FILE
Transfer value£9m
Interested clubs-
Chance of leaving this summer0%


GAEL CLICHY | Arsenal, Left-back, 25


SEASON STATS
Appearances33
Goals0
Assists1
TRANSFER FILE
Transfer value£5m
Interested clubsMan City, Liverpool, Bayern Munich, Inter
Chance of leaving this summer65%

DIMITAR BERBATOV | Manchester United, Striker, 30


SEASON STATS
Appearances32
Goals20
Assists4
TRANSFER FILE
Transfer value£11m
Interested clubsTottenham,
Bayern Munich 
Chance of leaving this summer50%


DANIELE DE ROSSI | Roma, Midfielder, 27


SEASON STATS
Appearances28
Goals2
Assists4
TRANSFER FILE
Transfer value£18m
Interested clubsReal Madrid,
Manchester United
Chance of leaving this summer10%


GERVINHO | Lille, Winger, 24


SEASON STATS
Appearances35
Goals15
Assists10
TRANSFER FILE
Transfer value£14m
Interested clubsArsenal, Liverpool, Bayern Munich
Chance of leaving this summer70%


MAICON | Inter, Right-back, 29


SEASON STATS
Appearances28
Goals1
Assists8
TRANSFER FILE
Transfer value£12.5m
Interested clubsReal Madrid
Chance of leaving this summer50%

FLORENT MALOUDA | Chelsea, Attacker, 31


SEASON STATS
Appearances38
Goals13
Assists5
TRANSFER FILE
Transfer value£9m
Interested clubsLiverpool,
Inter
Chance of leaving this summer5%

JEREMY MENEZ | Roma, Attacking midfielder, 24


SEASON STATS
Appearances32
Goals2
Assists3
TRANSFER FILE
Transfer value£10m
Interested clubsAC Milan, Juve,Liverpool, Arsenal, Man Utd
Chance of leaving this summer100%

SAMIR NASRI | Arsenal, Attacking midfielder, 23


SEASON STATS
Appearances30
Goals10
Assists1
TRANSFER FILE
Transfer value£18m
Interested clubsMan Utd,
Man City 
Chance of leaving this summer25%


MAARTEN STEKELENBURG | Ajax, Goalkeeper, 28


SEASON STATS
Appearances26
Clean sheets13
Goals-
TRANSFER FILE
Transfer value£9m
Interested clubsMan Utd, Arsenal, Roma, Atletico Madrid
Chance of leaving this summer40%


ARTURO VIDAL | Bayer Leverkusen, Midfielder, 24
SEASON STATS
Appearances33
Goals10
Assists11
TRANSFER FILE
Transfer value£12.5m
Interested clubsBayern Munich,
Napoli
Chance of leaving this summer65%


"BERAPA RAMAI PEMAIN2 TERNAMA EROPAH YG SEDANG BERADA DALAM PEMERHATIAN LIVERPOOL FC? RAMAI KAN? YNWA! HAHAHA!"

Jordan Henderson ke Liverpool.

Helo geng, sedikit tentang bola sepak. Buat geng2 kipas-susah-mati Liverpool FC sekalian, berita baik buat geng2 sume iaitu Liverpool telah berjaya memnyempurnakan perpindahan Jordan Henderson, pemain tengah dari Sunderland. Good job, Liverpool.

Jordan Henderson yg bakal meraikan ulangtahun hari lahirnya yg ke-21 17 Jun ini telah menandatangani kontrak perjanjian jangka panjang dgn Liverpool FC setelah bersetuju dgn personal terms yg ditawarkan oleh Liverpool. Beliau juga melawati pusat latihan Liverpool FC di Melwood sebelum menjalani medical check-up.

Pemain tengah yg highly-rated ini telah berhijrah ke Liverpool dengan yuran perpindahan yg bernilai 13juta pound, dengan David Ngog digunakan sebagai pertukaran pemain ke Sunderland. Jumlah yuran perpindahan keseluruhan Henderson ke Liverpool dikatakan mencecah 20juta pound.

Laman web rasmi Liverpool FC memetik bahawa,

"Liverpool Football Club have completed the signing of Jordan Henderson after the 20-year-old passed a medical and agreed personal terms."
- liverpoolfc.tv

Damien Comolli, bersama Jordan Henderson.


Jordan Henderson, Liverpool FC


Jordan Henderson bersama koleksi kasut bolanya. :))


Pada awalnya, gua turut meragui apa betulkah Jordan Henderson ni layak dgn yuran perpindahan hampir 20juta pound. Adakah beliau akan menjadi seorg lagi pembelian yg gagal buat Liverpool FC seperti Alberto Aquilani?

BUT ON THE BRIGHT SIDE, bile gua fikir2 balik, Jordan Henderson ni berpotensi untuk menjadi pengganti Steven Gerrard sebagai talisman pasukan Liverpool di masa akan datang, selain dapat bergandingan antara satu sama lain pada musim depan.

Haha gua harap jersi no.10 Liverpool FC akan diberikan kepada Jordan Henderson yg memakai jersi no.10 ketika di Sunderland. Oh yer, Joe Cole silelah belah ye kalau dah macam x berminat nak main bola sepak. Hehehe.

Okay gua OUT dulu Liverpudlians sekalian!

p/s: .....and you'll never walk alone!

Friday, June 10, 2011

Angry Birds dalam 'live action'.

Helo geng, gua ade jumpa video menarik utk gua share kat sini. Hahaha. Geng sume mesti pernah main game 'Angry Birds' kat IPhone yg menggunakan MAC operating system (OS) atau smartphones yg lain yg menggunakan Android sebagai *OS. Pernah main kan? Haa kali ni gua nak tunjuk satu video Angry Birds dalam live action!

"HAHA. Kalaulah gua ade smartphone kan."

BUT ON THE BRIGHT SIDE, takdenye smartphone pada gua tak bererti gua tak boleh main langsung game yg sgt addictive ni. Gua boleh main guna PC dan laptop! Hm hm bagi yg pro mungkin boleh jadi so addictive, tapi bagi yg noob tu, sekejap jela da jadi bosan. HAHAHA!

Okay geng, ini die video live action Angry Birds. Haha tgkla macamana org ramai menggunakan simple smartphone untuk bermain game Angry Birds dan amik feel permainan tersebut dalam life-size version! Betul2 punye beb!

"Nampak real! MUAHAHA!"

Angry Birds, versi life-size.


Angry Birds on PC!


Hahaha camne geng? Sempoi tak? Gua beberapa bulan lepas tak tido malam melayan burung2 neh sume. Skang dah cukup busy dah takde masa sangat dah, :)

Okaylah geng. Gua nak OUT dulu. Jumpe lagi di lain post!

p/s: Message tone pun nak pakai Angry Birds background music. Hahah!